Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

31/05/2024 13:03

Una de les novetats d’enguany de la VII edició del Retorn dels Indians és la presentació d’una nova aplicació mòbil per anar “A la recerca del tresor indià!” que consisteix en un joc de pistes que ajudarà a donar a conèixer el patrimoni indià més emblemàtic de Sant Pere de Ribes d’una manera divertida i entretinguda. El joc, adreçat al públic familiar, es posa en marxa a partir d’aquest cap de setmana de celebració de la fira i contempla la visita virtual d’espais on normalment el públic no pot accedir, com són Ca la Manuela, una casa indiana privada; el Redós de Sant Josep i Sant Pere, una residència de gent gran; o l’Església Nova, que tot i no ser indiana, és protagonista per les campanes donades per un indià alhora que destaca per la seva majestuositat amb les seves dues torres com un element característic del municipi. A més, es podrà viure l’experiència de manera més immersiva amb les ulleres de realitat virtual que es podran demanar al Centre d’Interpretació dels Americanos (sota disponibilitat).

El joc permet fer la ruta en qualsevol moment i anar avançant conforme es resolen les diferents proves i enigmes que es plantegen durant el recorregut i que portaran al visitant a trobar tresors ocults. En cas de no poder fer la ruta d’una tirada es podrà reprendre des del lloc on s’havia deixat, així, es vol donar la facilitat a les famílies de poder organitzar-se la visita a la seva mida. La persona usuària anirà omplint una maleta indiana interactiva amb els diferents premis digitals que es vagin aconseguint. Un cop finalitzat el joc podrà obtenir el tresor amagat en format de conte que es podrà descarregar. El conte A la recerca del tresor indià conté il·lustracions úniques sobre Sant Pere de Ribes.

Per fer aquesta ruta només cal descarregar-se-la de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a partir d'aquest dissabte 1 de juny: https://www.santperederibes.cat/turisme/descobreixsantperederibes/a-la-recerca-del-tresor-india o escanejant el QR present en els diferents elements publicitaris de la ruta. Si es vol descobrir més sobre qui van ser els Indians, es pot visitar el Centre d’Interpretació dels Americanos, ubicat a la plaça de la Vila, obert de dimarts a diumenge, de 10.30h a 14h.