Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

04/06/2024 12:59

El Festival de Música d'Autor/a Monocicle 2024 de Sant Pere de Ribes torna enguany amb el lema "Descobreix noves veus, viu la música!" i tindrà lloc els propers dies 6, 7, 8 i 9 de juny al Castell de Ribes i a la seu de l'entitat Els Xulius. Es podrà gaudir de les actuacions d'artistes com Cala Vento, Dan Peralbo i el Comboi, Marala, Renaldo&Clara, Copa Lotus, Últim Cavall, Candela Escobar, entre d'altres artistes. També es realitzaran dues actuacions a l’Església Vella de la violinista Coloma Bertran i la proposta de l’Alba Armengou.

Pel públic més familiar s’ha programat dins el Monoxics les actuacions musicals de Zebrass School Band, la Tresca i la Verdesca i la Lali BeGood. Com a Djs repeteixen al festival els locals 08810 DJ’s la nit de divendres, i per tancar la nit de dissabte arriba la proposta innovadora d’electrònica dels B1N0.Una de les novetats d’aquesta edició és que les carpes de menjar se situaran a la zona de Sota-Ribes, amb accés lliure juntament amb les actuacions i jocs del MonoXics i la Botigueta del festival, on hi haurà venda de materials de les bandes que toquen, discs i marxandatge del festival. El Monoxics s’inaugurarà divendres 6 de juny, a les 19h, amb el concert dels Zebrass School Band.

També es duran a terme tallers a l'entitat Els Xulius durant el matí del dissabte 7, on hi haurà jocs al carrer amb el Dj Chaouati; pintacares, contes a càrrec del Punt R i la Biblioteca Manuel de Pedrolo i el concert de la Lali Begood. A la tarda, a Sota-Ribes, es podrà gaudir del concert de la Tresca i la Verdesca, amb jocs i altres instal·lacions al carrer. Aquesta proposta del MonoXics és gratuïta (per a alguns tallers cal inscripció prèvia i un preu simbòlic).

El diumenge 9 de juny comença amb el concert a l’Església Vella de l’Alba Armengou, seguit del l’actuació del guanyador del Premi del Públic del Concurs de Cançó d'Autor/a de l'edició passada, Rodricc, al pati de Castell. Aquest mateix indret serà l'escenari pel moment més intimista del Festival, el Coneix, una entrevista musical on el públic podrà conèixer més en profunditat a l'artista i gaudir dels seus temes més emblemàtics. El convidat especial d’aquesta edició és Cesk Freixas, qui tancarà la jornada (i el Festival) de la mà de la periodista Maria Junyent.

La 9a edició del Concurs de Cançó d'Autor/a i la 6ª edició del Concurs de Videoclips, el Monoclip, tornen a demostrar un gran èxit de convocatòria amb la presentació de 137 propostes pel concurs de Cançó d'Autor/a, i 117, pel Monoclip. La final del concurs de Cançó d'Autor/a tindrà lloc el dissabte 8 de juny al Castell de Ribes dins el marc del Festival i la Gala del Concurs de videoclips es durà a terme el diumenge 22 de setembre al Teatre La Bòbila.

Per a més informació i altres novetats es pot consultar la pàgina web del Monocicle.

((Fotografia: Clàudia Sauret))