Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

04/06/2024 13:29

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBT, el 28 de juny, s’han preparat diverses activitats a Sant Pere de Ribes. El dimecres 12 de juny s’ha organitzat una acció conjunta entre el SAI de l’Ajuntament de Sant de Ribes i el Servei de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges. Es tracta d’una sessió formativa sobre “Dret d’asil, protecció internacional i persecució de persones LGTBI+” amb l’objectiu que les persones assistents puguin assolir coneixements en matèria de protecció internacional en aquest àmbit. La xerrada adreçada a la població en general i als professionals anirà a càrrec de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi (CCAR). Tindrà lloc a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a les 18h.

El 28 de juny es farà la lectura del manifest a partir del migdia davant dels edificis institucionals del municipi, la plaça de la Vila (Ribes) i la plaça de la Vinya d’en Petaca (les Roquetes). L’endemà, dissabte 29 de juny, es durà a terme la presentació i contacontes del llibre “Els nens no porten faldilla”, a càrrec de l’autora del conte, Raquel Rojas, a les 18h, davant de la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca. En acabar hi haurà una activitat lúdica infantil amb el títol “Gaudeix de qui vulguis ser”. 

Les biblioteques municipals també han organitzat contacontes al voltant de la celebració d’aquest dia. El dimecres 5 de juny a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, a partir de les 17.30h, es llegirà “Som de colors”, i el dijous 13 de juny, a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes, també a les 17.30h, “El gripau i el príncep encantat”. Ambdues tindran un expositor de llibres amb temàtica LGBTI durant tot el mes de juny.

Per a la celebració d’enguany, també es reprèn al municipi la campanya Balcons amb Orgull organitzada per El Punt R amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Les banderes irisades es podran recollir a partir del 10 de juny a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), tant de Ribes com de les Roquetes fins a esgotar existències. El dissabte 8 de juny, d’11h a 13h, l’associació El Punt R col·locarà una paradeta al carrer Major de Ribes. La campanya insta a penjar la bandera irisada al balcó, el 28 de juny o qualsevol altre dia de l’any, per reivindicar que cap persona ha de ser menystinguda per raó de gènere o d’orientació sexual.

A més, les escoles del municipi, gràcies al suport i la col·laboració del professorat i l’equip professional, han participat en l’elaboració d’una revista coeducativa on s’han recollit les definicions realitzades pels infants relacionades amb la igualtat de gènere, la diversitat sexual, la violència de gènere, l’educació emocional, entre d’altres.