Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

07/06/2024 09:57

Un total 22.248 persones formen el cens electoral de Sant Pere de Ribes per votar a les eleccions al Parlament Europeu convocades per a aquest diumenge, 9 de juny. S’escolliran 720 eurodiputats, 15 més que en les eleccions anteriors (actualment, hi ha 705). Per normal general, el número de diputats es decideix abans de cada elecció. En el cas d’Espanya, es trien 61 d’aquests 720 eurodiputats, 2 més que a la votació de l’any 2019.

El nombre de persones que poden votar a Sant Pere de Ribes en aquest sufragi és superior al de les eleccions al Parlament de Catalunya, quan podien votar 21.884 persones. Aquesta circumstància es dona perquè la ciutadania de la Unió Europea resident al municipi també pot votar. De les 22.248 persones amb dret a vot, 21.934 són de nacionalitat espanyola i 314 són d’altres nacionalitats europees.  

El Parlament Europeu ha llançat una campanya per fomentar la participació electoral sota el lema “Use your vote” per remarcar la importància de votar per protegir la democràcia. Així, els ciutadans i les ciutadanes dels 27 països que conformen la UE, més de 370 milions de persones, han d’escollir entre els 6 i el 9 de juny, els representants europeus que conformaran el parlament. 

La ciutadania de Sant Pere de Ribes podrà exercir el seu dret de vot, de 9h a 20 h, al col·legi electoral que tenen assignat. En aquests comicis hi haurà 8 col·legis i 34 meses. 

Cal recordar que els veïns i les veïnes que tenen assignat el col·legi electoral de la Masia Can Puig a Ribes (carrer Major, 110) hauran de d’anar a votar a l’Institut Can Puig (carrer de Joan Maragall, s/n), que es troba pràcticament al costat, com a conseqüència de les obres que s’estan fent a l’edifici. 

Col·legis electorals:
 
Ribes
• Institut Can Puig (C. De Joan Maragall, s/n)
• Escola Riera de Ribes (Av. Onze de Setembre, s/n)
• Escola el Pi (C. Ildefons Cerdà, 3)


Les Roquetes
• Centre Cívic L'Espai (C. Antoni Gaudí, 1)
• Vinya d'en Petaca (Pl. Vinya d'en Petaca, s/n)
 

Urbanitzacions
• Can Lloses (C. Milà, s/n)
• CE Vallpineda (Av. Santíssima Trinitat, 28)
• Rocamar (Rda. Amèrica, s/n)

Es pot accedir a la consulta de les dades de locals i meses electorals per internet, mitjançant la pàgina web de l’INE sense necessitat de disposar de certificat digital. Per consultar les dades d’inscripció individuals de cada persona, que inclouen també les de la mesa i el local on li correspon votar, cal utilitzar un certificat digital i s’hi pot accedir també a través de la pàgina web de l’INE.