Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

13/06/2024 10:02

L'organització del Monocicle ha valorat molt positivament la darrera edició del Festival de música d'autor/ra celebrada els dies 6, 7, 8 i 9 de juny al Castell de Ribes i consolida, així, l’espai i les dates de celebració. El públic ha gaudit de propostes musicals diferents i originals com Dan Peralbo i el Comboi, Cala Vento, Ven’nus o Marala. Segons les dades l'organització, han assistit al Festival al voltant de 2.000 persones. S’han realitzat concerts a l'Església Vella, la plaça i el pati del Castell i l'entorn de Sota-Ribes. El públic ha sigut divers i heterogeni pel que fa a l’edat i la tipologia i s’ha aconseguit arribar tant a aquell públic més adult com al jovent.

Pel que fa a la final del 10è Concurs de Cançó d'Autor/a, una de les activitats més esperades, l'escenari del pati del Castell de Bell-lloc es va omplir de nou talent amb propostes de molta qualitat. La guanyadora del Concurs de Cançó d'Autor/ra ha estat Olga Zoet, que també ha guanyat el premi Tingladu i el premi Fem Ribes. El premi del patrocini de La Cupula Music i el premi del públic han estat per la proposta musical d’Aluet.

La jornada de cloenda s’ha tancat amb les actuacions d’Alba Armengou i la música més urbana d'en Rodricc, premi públic de l'edició anterior del concurs. El festival s’ha finalitzat amb el tradicional “Coneix”, on la periodista cultural Maria Junyent ha entrevistat a Cesk Freixas mentre aquest ha interpretat en acústic alguns dels seus temes més emblemàtics.

Enguany el Monocicle ha acollit tres festes de presentació amb diferents artistes. La primera a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, tot commemorant el seu 25è aniversari amb l'actuació d'en Belda; la segona, a la seu de l'entitat Els Xulius a Ribes, on es s’ha fet la presentació del cartell definitiu i novetats, amb els Boguis i Sr. Corella com a protagonistes de la vetllada, i finalment la tercera i última festa a l’històric local de Gràcia de Barcelona, Heliogàbal, amb les propostes urbanes de Delarat i Martí.

Una edició d'un festival, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, i que és possible gràcies a totes les persones voluntàries, patrocinadors i l'entitat Els Xulius.

((Fotografia: Alejandro Conde))