Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

14/06/2024 12:25

La setena edició del Retorn dels Indians i la 18a edició de la Fira Agromercat han tingut una molt bona acollida de públic que va assistir, durant el cap de setmana de l’1 i 2 de juny, vestit de blanc i va gaudir de totes les propostes organitzades. Enguany es van esgotar més de 5.000 unitats del barret característic de la fira. Es tracta d’una de les cites anuals més importants de Sant Pere de Ribes i amb més projecció exterior del calendari d’esdeveniments, que atrau cada any a gairebé 20.000 visitants durant el cap de setmana.

El Centre d’Interpretació dels Americanos va rebre durant el cap de setmana de celebració de la fira més de 2.000 visitants obrint les seves portes en horari de matí i tarda. Més de 500 nens i nenes van participar als tallers infantils, jocs de fusta, contacontes del Museu del Ferrocarril de Catalunya, que enguany participava per primer cop, entre d’altres, i es van realitzar unes 800 manualitats. També es va presentar la nova ruta gamificada “A la recerca del tresor indià!”. Les persones assistents també van valorar positivament les 8 rutes teatralitzades que donen a conèixer els espais indians de Ribes amb escenes de l’època.

La música en directe va ser la protagonista a diferents espais com la plaça de la Vila, on es va gaudir del Concert Cafè; o la plaça de la Font, on molta gent va participar tants als tallers de salsa com als concerts de música cubana. Les entrades per les havaneres, que enguany van tenir lloc al jardí del Redós per celebrar els seus 125 anys, es van exhaurir.

L’Agromercat també va ser tot un èxit i va superar la presència de productors i de restauració. A més van poder promocionar el seu producte amb degustacions, superant les expectatives de vendes respecte a anteriors edicions. Entre les activitats gastronòmiques, van destacar el Tast de vins amb xocolata, amb el suport de la Xarxa de Municipis Indians, que va omplir les places, així com els tallers de gastronomia saludable de la plaça Marcer.

Les entitats participants, tant Fem Ribes com DO Ribes, han valorat molt positivament la fira pel nombre de comerços i artesanes participants, i han afirmat que aquest any han notat una major afluència i un ambient molt familiar. Més de 60 parades van omplir els carrers i Can Salvador Miret.

Un dels espais que van cridar l’atenció va ser la nova ubicació del photocall al carrer Comerç, que va permetre tenir un muntatge més ampli amb diferents escenes que representaven el pas del temps entre els orígens vinculats a la vinya fins arribar a l’època indiana.

Aquest any per tal de millorar l’accessibilitat la informació de la fira, des de l’organització es van posar en marxa diferents accions com l’edició del programa de lectura accessible; la ubicació dels rolls-ups amb el programa de d’activitats en diferents punts per fer-lo accessible a totes les persones; així com la instal·lació de dos punts de serveis de lavabo adaptats.

El Retorn dels Indians i l’Agromercat han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.  

Concurs fotos Instagram

Els diferents espais de la fira i l’ambientació dels carrers van servir per generar idees per a les persones que han participat al Concurs d’Instagram a la fotografia amb més likes. Les imatges guanyadores han estat:

  • Guanyadora 1: @henaar.photo, que ha aconseguit un pack vitivinícola de Vega de Ribes amb visita al celler i tastet i 2 entrades obertes per al Teatre La Bòbila.
  • Guanyadora 2: @mamadelolayenzo, que ha obtingut un pack vitivinícola Vega de Ribes amb visita al celler i tastet i 2 entrades obertes per al Teatre La Bòbila.

Enguany, dues fotografies han quedat empatades en segon lloc i, tenint en compte les bases del concurs, en cas d’empat, es prioritza la imatge que es publica abans. Com el desempat ha estat especialment renyit, l’organització ha decidit atorgar-li un accèssit a @esedesusana, amb 2 entrades obertes per al Teatre La Bòbila.