Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

14/06/2024 14:05

El Consell d’Infants municipal ha tancat el curs aquest dijous 13 de juny amb la celebració d’una Sessió plenària extraordinària al Saló de plens de la Vinya d’en Petaca amb la participació de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i de la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla. Durant l’acte, cadascun dels membres del grup de representació dels infants es va presentar i, posteriorment, va detallar quin ha estat el treball realitzat durant el curs 2023-24. Aquest òrgan es va crear amb l’objectiu de donar veu als nens i nenes del municipi, donant la seva opinió i fent propostes en conjunt per a millorar-lo. La participació en la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el Racó de l’alcaldessa i la inclusió, concretament, la divulgació i la conscienciació de la diversitat funcional han estat les línies de treball més destacades. Durant la sessió també es va fer lliurament d’un diploma de participació a les escoles.

Especialment, aquest curs han portat a terme un projecte sobre conscienciació de la diversitat funcional i han participat en la 21a edició de la Festa per una Societat Inclusiva del Garraf, que enguany es va celebrar al municipi el 18 de maig, fent divulgació de la mateixa a les seves escoles, treballant en un seguit de tallers i elaborant una pancarta on van posar “Una mirada inclusiva per a un món divers”. També van preparar una activitat amb el títol “L’Arbre dels desitjos”, on la gent podia escriure els seus desitjos per fer un món més inclusiu. Van aconseguir recollir-ne més de 100.

Durant la sessió els consellers i les conselleres van expressar que els hi ha agradat molt l’experiència per “haver contribuït en millorar la conscienciació i sensibilització en l’àmbit de la inclusió social” tot esperant que “la següent generació segueixin el que nosaltres hem començat”. La regidora Paqui Carrasquilla va agrair la feina feta i la seva aportació al municipi “perquè la vostra mirada és fresca i que ens aporteu coses positives”. També va agrair la implicació de les famílies fan possible que “el Consell funcioni”. Per últim, els va animar a participar al Consell de Joves que continua als instituts del municipi. L’alcaldessa Abigail Garrido també va destacar la feina realitzada, una feina, va remarcar, que els nens i nenes fan voluntàriament dedicant el seu temps al funcionament del Consell d’Infants. Per això, va agrair el seu esforç i va comprometre’s tenir en compte les seves propostes per millorar el municipi.

A l’acte hi van assistir a més dels consellers i de les conselleres escollits en eleccions a les escoles del municipi, familiars, docents i les dinamitzadores del Consell d’Infants i el consell de joves. La sessió va ser retransmesa pel Canal Blau TV i es pot veure al seu canal Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=eCrt2WwiVZk&t=198s).

El Consell d’Infants 2023-2024 l’han format 17 nois i noies d’entre 10 i 12 anys de 5è i 6è de primària. Durant tot el curs escolar s’ha reunit un cop al mes, en acabar la jornada lectiva, a Ribes i a les Roquetes, alternadament. El curs vinent es renovaran els càrrec dels electes que han cursat 6è de primària i hi entraran alguns nous membres.