Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

17/06/2024 13:14

Dissabte 22 arriben els principals actes de la Festa Major de Sant Joan 2024 de les Roquetes, que enguany celebra el 50è aniversari del ball de Cintes, Bastons i Pastorets i el 25è aniversari del Ball de Diables Els Diabòlics. A les 18h, hi ha prevista la trobada, la cercavila d’aniversari i l’exhibició de bastons, cintes i pastorets, des de la plaça del Llobregat fins arribar a la plaça de la Vinya d’en Petaca. En acabar, hi haurà el Sarau de Festa Major amb tribut a Alejandro Sanz, Camela i festa rembember amb els dj’s Kodro i Guti.

Diumenge 23 tindrà lloc la lectura del Pregó a càrrec del cap de colla del Ball de Diables Els Diabòlics, Adrià Ramírez, (a les 13h, al Saló de plens de la Vinya d’en Petaca) que donarà el tret de sortida a la jornada de vigília, juntament amb el toc de gralles i pilar dels Castellers de les Roquetes i la Traca d’inici de Festa Major. Per la tarda, a les 18h, es farà l’exhibició infantil dels balls blancs i tabals infantils a la plaça de la Vinya d’en Petaca i, seguidament la Cercavila de Vigília (19h) pel principals carrers i fins a la Rambla de Santa Eulàlia. A la nit, en el mateix emplaçament, serà el torn del Castell de focs piromusical (23h) i a continuació la Cercavila de baixada del castell de focs (amb un recorregut fins a l’Av. de Catalunya) per donar pas al Ball de revetlla de Festa Major a la plaça Llobregat amb l’Orquestra La Nueva Alaska.

La festivitat de Sant Joan, 24 de juny, començarà amb l’Ofici de Festa Major a la Parròquia de Santa Eulàlia (11h). Per la tarda, tindrà lloc la Cercavila de Festa Major (18h) des de la pl. del Llobregat i fins a la Vinya d’en Petaca per acabar amb un pilar de la colla castellera local al balcó de l’ajuntament. Tot seguit, exhibició de balls blancs adults i de colles de foc i versots satírics i exhibició conjunta a la plaça, que inclourà un foc de cloenda de Festa Major. També es farà el Ball de Festa Major al Casal de la Gent Gran de les Roquetes (18h).

Dissabte 29 de juny s’han organitzat un contacontes amb el llibre “Els nens no porten faldilla” (18h) seguit del taller “Gaudeix de qui vulguis ser”, a la plaça de la Vinya d’en Petaca, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBT, i jocs infantils des de les 18h a les 21h. Al Parc Pompeu Fabra hi haurà havaneres i rom cremat amb el grup Ultramar a partir de les 20h.

En aquest edició tindrà lloc el 14è concurs de fotografia de Festa Major que organitza Globalitzat-e. Consulteu tots els detalls al programa de la Festa Major de Sant Joan 2024 de les Roquetes.

 

Mesures d’inclusió a la Festa Major

A la Festa Major de Sant Joan de les Roquetes s’habilitarà un espai tranquil i inclusiu, amb menys estímuls sonors i visuals, senyalitzat amb tanques i cartellera, i amb presència de personal que farà d’acompanyament a les persones que vulguin gaudir i presenciar l’acte de la Cercavila de Vigília de manera més tranquil·la. Aquest espai se situarà al carrer d’Eugeni d’Ors amb carrer d’Àngel Guimerà.

També pels actes de presentació i el Pregó s’inclourà una persona intèrpret de llenguatge de signes; el programa inclou un codi QR ubicat a la cantonada dreta de la contraportada que segueix les indicacions establertes per la Comissió de Braille Espanyola, i durant els dies de la fira es redueixen els estímuls visuals i sonors en les fires i atraccions i de 17h a 18h es mantindrà un espai tranquil sense música ni llums.

Per a més informació podeu consultar el programa a la pàgina web https://www.santperederibes.cat/municipi/culturaifestes/festes-populars/festa-major-de-sant-joan