28/11/2024 09:56
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reconegut els millors treballs de l’alumnat d’estudis postobligatoris del municipi del curs 2023-2024. Amb l’objectiu d’animar el jovent a estudiar, és el quart any que el consistori organitza aquests premis per reconèixer l’esforç en aquesta tasca, incentivar l’excel·lència acadèmica i premiar els millors treballs de batxillerat i cicles formatius i la millor nota del Programa de Formació i Inserció (PFI) dels instituts Montgròs, Can Puig i Alexandre Galí que ofereixen formació en estudis postobligatoris. Actualment, a l’INS Xaloc només es cursa l’ESO.
L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Ana Herrera, i la regidora d’Educació, Ocupació i Formació Professional, Paqui Carrasquilla, han lliurat els diplomes de la convocatòria d’aquests premis en un acte celebrat aquest dilluns, 25 de novembre, a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila. Aquesta és la quarta edició d’aquests premis educatius ja consolidats en el municipi. En aquest sentit, el consistori està apostant perquè l’oferta educativa arribi a tota la ciutadania, també a través de la formació no obligatòria, i s’està treballant contínuament per oferir programes de formació i inserció, més cicles formatius, l’Escola Municipal de Persones Adultes o el programa SEFED de simulació amb finalitat educatives.
L’alcaldessa ha destacat la consolidació d’aquests premis que s’han convertit en un referent en el municipi per reconèixer “el valor de l’esforç, el treball i l’esperit de superació del nostre alumnat” en estudis postobligatoris. Tant l’alcaldessa com la regidora han felicitat a tots i totes els i les estudiants que han participat en aquesta edició, i especialment, a aquells que han estat premiats. També han agraït al jurat, als centres educatius, als docents i a les famílies la seva tasca encomiable i el seu suport i acompanyament en el dia a dia del jovent.
Enguany han estat premiats 9 treballs en diferents àmbits. El primer premi de la categoria de Batxillerat ha estat per al treball Fonaments culturals de l’autoestima, elaborat per l’estudiant Aina Gil Anglada. El premi ha estat dotat amb 300 euros més 1.000 euros d’ajut a la matrícula universitària. El segon i tercer guanyadors, amb premis de 200 euros i 100 euros, han estat, respectivament, els treballs sobre Procés de creació d’una novel·la, a càrrec de l’estudiant Míriam Cutillas Colet, i Efímera percepció, de l’estudiant Manahil Choudhary Muhammad.
En la categoria de cicles de grau superior, ha guanyat el primer premi, dotat amb 300 euros i 1.000 euros en concepte de matrícula d’estudis universitaris, el treball Díselo tata: Viure l’emoció, de les estudiants del cicle d’Integració Social Laia Valentín Bonastre, Aroa Solé i Linares i Sara Escribano Raya. El segon i tercer premis, amb 200 euros i 100 euros, han quedat deserts.
El primer premi de la categoria de grau mig, dotat amb 300 euros i 250 euros en concepte de matrícula d’estudis de cicle de grau superior, ha estat per al treball Volaris, pla d’empresa, del grup d’estudiants del cicle de Gestió Administrativa Yaiza Avilçes Bedmar i Unai Bueno Montoya. El segon premi, dotat amb 200 euros, ha estat per al treball Maria Rosa Artelles Llobet, de les estudiants del cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria Meritxell Martínez Ramos, Ainara Soto Pérez i Laia Lorente Camino. El tercer premi amb una dotació de 100 euros ha quedat desert.
Pel que fa a la categoria de Programes de Formació i Inserció, el premi a la millor nota d’auxiliar d’Imatge Personal, Perruqueria i Estètica (IP1) ha estat per Sònia Jiménez Duque; també a la millor nota d’auxiliar d’Imatge Personal, Perruqueria i Estètica (IP2), per a Aaron de Castro Palomino, i la d’auxiliar de Muntatges d’Instal·lacions Electrotècniques en Edificis, per a David Lara Mogedano.
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha creat aquests premis postobligatoris amb la voluntat de fomentar entre l’alumnat la qualitat en l’elaboració dels treballs, projectes i mòduls de síntesi en els nivells educatius de Formació Professional i en els treballs de recerca de Batxillerat dels instituts del municipi. També es busca promoure l’esperit crític i d’anàlisi del jovent respecte del món on viuen, posant un especial èmfasi en les dimensions econòmica, social i cultural.
En aquesta línia el consistori convoca cada any altres ajuts municipals per a la matrícula universitària o de cicles formatius, per a la despesa del transport per a estudis postobligatoris o d’altres beques escolars, per a material i llibres i pel servei de menjador.