14/03/2025 11:45
Sant Pere de Ribes ha acollit el Seminari de Màrqueting i Vendes per a Cellers, organitzat des de Node Garraf amb la col·laboració de l’ajuntament, de la mà d’Álvaro Ribalta, un dels cinc espanyols amb el prestigiós títol de Master of Wine. Cellers del Massís del Garraf, del Penedès, del Priorat i de l’Alt Empordà, entre d’altres, han participat en aquesta formació que va tenir lloc el divendres, 7 de març, a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Innovació, Maria Olmos, juntament amb la presidenta de l’Agència de Desenvolupament del Garraf, Marta Verdejo, han estat les encarregades d’obrir-lo destacant la importància d’aquest sector al municipi i a la comarca.
Olmos ha recordat que el consistori també ha participat al llarg de l’any en l’organització d’altres accions relacionades amb el sector vitivinícola, com la jornada que es va realitzar el passat mes de novembre per parlar sobre “Viticultura en condicions extremes: sòl i clima”, i que està compromès amb el primer sector per continuar impulsant accions per posar en valor la producció vitivinícola de qualitat. De fet, Sant Pere de Ribes és el municipi amb més extensió de vinyes de la comarca del Garraf, amb una tradició vitivinícola arrelada i compta amb diversos cellers productors. També ha fet referència als diversos reptes que ha hagut d’afrontar el sector en els darrers anys que han posat en perill la seva continuïtat i prosperitat i, per això, “des de l’ajuntament es treballa conjuntament per trobar solucions”, ha indicat.
La regidora ha remarcat que el màrqueting i les vendes fan arribar el producte al consumidor final i, en aquest sentit, des de Sant Pere de Ribes “volem ajudar a potenciar aquesta relació productor-consumidor final” amb l’organització de dues fires eno-gastronòmiques i ha convidat als cellers a assistir i participar en aquests esdeveniments dels municipis: l’Agromercat, una fira consolidada que enguany arriba a la seva 19a edició –se celebrarà els dies 31 de maig i 1 de juny al nucli de Ribes-, i el Mercat del Cava i la Tapa –tindrà lloc els dies 18 i 19 d’octubre al nucli de les Roquetes-.
Aquesta formació ha tingut com a objectiu dotar els participants d’eines pràctiques per comprendre i aplicar les claus del màrqueting i les vendes en el sector vitivinícola. Així s’han treballat aspectes com la promoció, l’estructura de preus i marges, i la gestió dels canals de venda. Amb aquesta proposta formativa no només s’ha buscat millorar la competitivitat, sinó també contribuir al posicionament estratègic de les empreses vitivinícoles en un mercat global que continua creixent i diversificant-se.
Álvaro Ribalta
És un dels cinc espanyols que ostenten el prestigiós títol de Master of Wine, el més gran reconeixement internacional que destaca els màxims experts en el món del vi. Amb una trajectòria professional que va començar a Londres, Ribalta va combinar la seva formació inicial en enginyeria amb una creixent passió pel vi, que el va portar a treballar en restaurants de renom i a formar-se en el WSET(Wine & Spirit Education Trust), on va obtenir diverses beques i distincions.