Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

05-04-2017 

SANT PERE DE RIBES ACULL UNA JORNADA PEL TURISME SOSTENIBLE DELS PARCS DEL TERRITORI

Productors locals van assistir a la jornada per mostrar i parlar sobre els seus aliments.

El dilluns 3 d'abril, Sant Pere de Ribes va rebre la visita d'una auditora de la Federació Europarc, entitat que atorga la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquest és un reconeixement que de manera conjunta diversos ajuntaments i agents públics i privats de la comarca, entre ells l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, volen aconseguir per promocionar els territoris del Parc del Garraf, Olèrdola i Foix i els municipis que els integren. Amb motiu d'aquesta visita es va organitzar una jornada al municipi que va acollir una visita al Celler Vega de Ribes i un sopar amb productes agroalimentaris de la zona.

L'auditora va ser designada per valorar els requisits que compleixen els parcs per aconseguir aquesta denominació i, per tant, conèixer el grau de coherència  d'aquests amb el turisme sostenible. Atenent aquesta finalitat, es va dissenyar una ruta, entre els dies 3 i 4 d'abril, pels indrets considerats més significatius i estratègics d'acord amb el projecte i es va escollir Sant Pere de Ribes com un municipi idoni per evidenciar alguns dels requeriments.

La jornada va començar amb un passeig per les vinyes i la masia centenària del Celler Vega de Ribes, on es van tastar alguns vins ecològics i es va explicar el seu procés d'elaboració. Seguidament, va tenir lloc un sopar fet amb productes agroalimentaris d'aquí, com el xató o la fideuada, croquetes d'espigalls i formatge de Can Pere. De postres es va oferir sabres de Sant Pau i les pedres del Garraf de la Pastisseria Pascual de Ribes.

A l'àpat van assistir els productors locals, que van explicar les singularitats dels seus aliments, el regidor d'Emprenedoria, Promoció Econòmica i Turisme, Antonio Martín i personal tècnic de Promoció Econòmica, de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf i del Parc del Garraf. Els coordinadors del sopar van ser alumnes de l'escola de cuina de l'IES Benaprès de Sitges.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes treballa per aconseguir la marca de municipi saludable i, en aquesta línia també promociona i vetlla pel turisme sostenible. El procés d'adhesió a la CETS, que va començar el 2005, impulsat per la Xarxa de Parcs Natural de la Diputació de Barcelona, està previst que obtingui una resolució definitiva a finals d'aquest any.