Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

14-06-2017 

EL MUNICIPI JA DISPOSA DELS PRIMERS PUNTS DE RECÀRREGA DE VEHICLES ELÈCTRICS

L'alcaldessa durant la posada en marxa del servei.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes aposta per un municipi sostenible i, en contret, pel que fa a l’àmbit del transport, a més d’implantar punts de recàrrega de vehicles elèctrics s’incorporaran a la flota de vehicles del Consistori aquest tipus de models, tot gaudint així dels avantatges que això comporta tant a nivell ambiental com econòmic.

Des d'aquest dimecres 14 de juny, Ribes i les Roquetes ja disposen de dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, d’ús gratuït durant un màxim de dues hores. L’empresa reusenca d’enginyeria i mobilitat elèctrica Etecnic energy & mobility, pioners a Europa en oferir un servei integral de mobilitat elèctrica ha estat l’encarregada de dissenyar i executar tot el projecte. Es tracta de dues estacions de recàrrega semi ràpida ubicades a l’avinguda de Mas d’en Serra, 2 (les Roquetes) i al carrer Lluís Companys, 75 (Ribes). Ambdues comptaran amb un carregador model City Duo CD332 de 22kW gestionat des de la mateixa empresa gràcies al softaware propi Etecnic Smart Manager. Les persones usuàries de vehicle elèctric podran fer ús del servei utilitzant qualsevol tipus de targeta RFID (com la LIVE de Barcelona) de la que disposin o demanar una targeta específica que emetrà l’Ajuntament.

D’altra banda, dos nous vehicles elèctrics passaran a formar part dels recursos dels serveis municipals i es contempla la possibilitat d’adquirir una deixalleria mòbil amb aquesta font d’alimentació després de l’estiu. En una segona fase també hi ha previst instal·lar altres punts de subministrament per a vehicles elèctrics a l’aparcament de l’edifici de la Vinya d’en Petaca, la Rambla del Garraf i a la masia Can Puig.

Amb el foment de la mobilitat elèctrica Sant Pere de Ribes s’emmarca dins la xarxa de municipis catalans que amb la instal·lació i posada en marxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, pretén avançar cap al que ja és una realitat més consolidada als països centre i nord-europeus: les ciutats intel·ligents o smart cities. Per altra banda, es participa del projecte de l’associació de La Carretera del Vi que promou l’enoturisme i que té en marxa una ruta d’emissió zero, amb vehicles elèctrics, d’aquí la importància de poder disposar de punts de càrrega com els dos que suma Sant Pere de Ribes en aquesta primera fase.

A la zona del Penedès-Garraf hi ha una manca molt important d’estacions de recàrrega elèctrica. Per tant, a part de donar subministrament elèctric als vehicles municipals i del municipi, també es promou els desplaçaments amb vehicle elèctric que vinguin des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona o Tarragona i suposa un valor afegit com a atractiu o reclam. Les estacions obertes al municipi són les dues primeres de caràcter públic i gratuït instal·lades a la via pública que hi ha a la comarca.

El vehicle elèctric, a diferència dels vehicles de combustió, utilitza l’electricitat com a principal font d’energia per efectuar els seus desplaçaments. Això permet reduir l’impacte ambiental i la despesa econòmica de les persones usuàries del cotxe.