Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

29-01-2019 

SANTA EULÀLIA PREN EL RELLEU A SANT PAU

Les colles de cultura popular a la Festa Major de Santa Eulàlia de l'any passat.

Un cop acabada la Festa Major de Sant Pau, a Ribes, arriba el torn de les Roquetes, que del 8 al 16 de febrer celebra la Festa Major d’hivern en honor a Santa Eulàlia, la seva patrona. La prèvia de la Festa Major serà el dia 8 de febrer. A partir de les 19.30h, un toc de timbals anirà a buscar les trenes de Santa Eulàlia, unes postres creades l’any 2015 per la pastisseria La Pubilla i la pastisseria Les Roquetes, que amb pocs anys s’han popularitzat entre els ciutadans i ciutadanes. A continuació, a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla, es presentarà el programa d’actes de la Festa

Les activitats començaran el dia 9 de febrer, a les 17.30h. A la Plaça Llobregat, es vestiran els gegants de les Roquetes, en Joan i l’Eulàlia. Es tracta d’un acte que es porta a terme a la Festa Major de Sant Joan, al juny, que aquest any s’ha incorporat també a la festivitat hivernal i que pretén apropar els gegants a petits i grans. 

L’endemà, diumenge 10, les Roquetes es llevarà a les 9h amb el toc de matinades, que s’iniciarà al passeig de Rafael Alberti i recorrerà els carrers del centre del municipi fins a acabar a la Plaça del Llobregat. Després d’esmorzar xocolata amb xurros a l’Espai, a les 11h començarà la cercavila de Festa Major (itinerari: passeig Rafael Alberti, Avinguda Catalunya, Almogàvers, Eugeni d’Ors, av. Mas d’en Serra, av. Catalunya, Eugeni d’Ors, Miquel Servet i Plaça de la Vinya d’en Petaca). En acabar la cercavila, els balls populars i les colles de foc faran la seva exhibició i el Ball de Gitanes Joves llegirà els versos que han preparat per aquest any.

El dia 11 el protagonisme serà per a la cercavila de vigília. A partir de les 19.30h, i també des del passeig de Rafael Alberti i fins a la Plaça del Llobregat, desfilaran amb els seus balls les colles de cultura popular de les Roquetes. Serà la prèvia al plat fort de la Festa, el 12 de febrer (Sta. Eulàlia). El dia de la patrona, a les 8 del matí, les matinades tronades despertaran a veïns i veïnes, just abans que comenci l’anada a Ofici des del passeig de Rafael Alberti. Un cop les colles arribin a l’església de Santa Eulàlia, faran les ofrenes florals i començarà la missa concelebrada de Festa Major, amb la participació de la Coral La Ginesta. En acabar la missa, els Castellers de les Roquetes aixecaran un pilar dins l’església i s’iniciarà la cercavila de sortida d’ofici, que portarà a les entitats fins la plaça de la Vinya d’en Petaca, on es farà l’exhibició dels diferents balls populars i es llançarà la traca de festa major. A la tarda, la gent gran i els més menuts podran seguir gaudint de la Festa Major: a partir de les 18h, de manera simultània, al Casal d’Avis hi haurà berenar i ball, i al Centre Cívic l’Espai el dia acabarà amb una festa d’animació infantil, d’entrada gratuïta.

Com a colofó, el Ball de Festa Major tindrà lloc el dissabte 16 de febrer, a mitjanit, a l’envelat de les Roquetes, amb el DJ vilanoví David Tort.