A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

08/02/2019 12:00

El regidor d'Urbanisme, Fran Perona, i l'alcaldessa, Abigail Garrido, rebent el distintiu.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aconseguit el compromís Biosphere, atorgat per la Diputació de Barcelona conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Institut de Turisme Responsable, com a model de servei turístic responsable i sostenible dins de la marca Costa Barcelona. L’Ajuntament, d’aquesta manera, inicia el camí per a obtenir la distinció Biosphere, que al municipi ja tenen i han revalidat la Policia Local i a l’Oficina de Turisme.

El “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” és un programa que té com a objectiu implementar un model de sostenibilitat turística a les empreses i serveis a escala mundial incorporant criteris com la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la qualitat i seguretat, el patrimoni cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció del client. Es tracta d’una certificació pionera, basada en el 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Aquest dijous, 7 de febrer, a les 11h, s’han lliurat els diplomes als ens públics i privats que han renovat el distintiu un any més i també a les noves entitats que han obtingut el reconeixement el passat any 2018. L’acte s’ha dut a terme a la Sala Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila de Sant Pere de Ribes i ha comptat amb la presència del diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper; l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido;  i la presidenta de l’agència de desenvolupament Node Garraf, Rosa Huguet. 

En la cerimònia d’entrega, l’alcaldessa del municipi ha agraït a la Diputació “el suport que fa als ajuntaments” i també ha agraït  “que s’obri camí cap a la sostenibilitat, que és una estratègia de país que hem de començar des de la base”.

Per la seva banda, Miquel Samper, ha assegurat que “l’economia, a dia d’avui, o és sostenible o no és economia. La societat té la necessitat de veure que els polítics i empresaris s’ho creuen, que aquest compromís amb la sostenibilitat és imprescindible” i ha destacat que “Sant Pere de Ribes s’està esforçant per assolir aquest compromís, des de la Diputació n’estem molt contents”

El compromís Biosphere és un reconeixement a l’aposta de l’Ajuntament pel turisme saludable i sostenible al municipi. En aquest sentit, s’està treballant també conjuntament amb la resta de poblacions que integren els Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix per la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i, d’aquesta manera, millorar el desenvolupament i gestió del turisme dels espais protegits tenint en compte les necessitats del medi ambient, de les persones residents locals i visitants i empreses turístiques locals.