Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

09-09-2019 

EL TALLER GRATUÏT D’INICIACIÓ A LA MARXA NÒRDICA AVIAT COMENÇARÀ A RIBES

Les excursions es fan pel medi natural als voltants del municipi.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes organitzarà, en col·laboració amb l’empresa local Temps de Lleure, un taller d’iniciació a la marxa nòrdica al nucli de Ribes, destinat a persones majors d’edat que vulguin activar-se, practicar esport i fer salut. Aquesta activitat ja s’està realitzant al nucli de les Roquetes on 12 participants ja han fet dues excursions. Per a conèixer-ne més detalls, els interessats i interessades podran assistir a la xerrada informativa que es farà el divendres 20 de setembre, a les 18h, a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila (Ribes). En cas de no poder assistir-hi, també es pot demanar més informació al Centre d’Atenció Primària Josep Bertran i Miret de Ribes (938145182) o a l’empresa Temps de Lleure, enviant un correu electrònic a info@tempsdelleure.cat o trucant al 93 119 59 27.

El taller gratuït d’iniciació constarà d’un acompanyament per part d’un monitor titulat en marxa nòrdica, un dia a la setmana, de 10 a 11h, durant un trimestre. Per a dur a terme el taller es recomana portar roba còmoda i calçat adequat per fer esport, i també una motxilla amb aigua i gorra. L’empresa subministrarà els bastons necessaris per a la pràctica d’aquest esport.

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. L’ús d’aquests bastons mitjançant una tècnica correcta integra l’activació de la part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, es produeix un impuls en el moment d’avançar. D’aquesta manera l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos, d’una manera versàtil, equilibrada i correcta. La marxa nòrdica és una activitat física segura i eficaç que treballa el cos de forma simètrica i equilibrada amb l'objectiu de millorar el benestar físic i emocional dels que el practiquen. Una tècnica correcta de l'ús dels bastons ofereix una oportunitat per poder intensificar el procés de caminar, augmenta de manera significativa l'esforç muscular de la part superior del cos i augmenta també el ritme cardíac, entre altres aspectes.