A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

04/02/2020 09:07

Recreació virtual de la perspectiva des del camí. 

Aquest mes començaran els treballs per a la implementació de les estacions interpretatives a les vinyes de Ribes al voltant del Castell en el marc de la Ruta del Patrimoni del Garraf que forma part del projecte Garraf: camins, patrimoni i natura. La iniciativa conjunta comarcal posa en valor el patrimoni i l’entorn dels municipis del Garraf, inclòs Sant Pere de Ribes, potenciant rutes ja existents i adaptant-les a trams curts i accessibles al públic familiar.

En el cas de Sant Pere de Ribes, les estacions interpretatives consistiran en un joc visual a partir d’unes estructures que s’ubicaran al Castell de Ribes i al llarg del camí, que convidarà als visitants a descobrir el paisatge -parant especial atenció a les vinyes- a través d’un itinerari circular. La ruta serà una variant del l’itinerari Sant Pere de Ribes – el Montgròs – Font d’en Sidro per tal d’escurçar el recorregut per adaptar-lo a un públic més ampli. Es preveu l’adequació de la ruta entre les vinyes per un camí que forma part de la xarxa de senders comarcal i que està inclòs en el pla d’espais d’interès natural (PEIN) del Massís del Garraf.

El regidor Fran Perona en la reunió de la Ruta del Patrimoni del Garraf. 

Plantejada com una extensió a l’exterior de la museïtzació del castell de Sant Pere de Ribes, es contempla que el disseny i els elements de senyalització siguin coherents amb el projecte del castell que està en desenvolupament a nivell de recorregut, conceptual i estètic.

El pressupost en conjunt de les cinc accions de la ruta patrimonial a llocs emblemàtics que es fan al Garraf és de 113.148,78, amb cofinançament dels fons europeus FEDER, i inclou les actuacions del punt d’avistament d’aus a la desembocadura del riu Foix a Cubelles, el Mirador del Puig de l’Àliga a Canyelles, el Mirador a la torre del Castell Vell a Olivella, el mirador de la façana principal de l’ermita Mare de Déu de Gràcia de Miralpeix a Sitges, el mirador de la punta grossa a Vilanova i la Geltrú i les estacions interpretatives a les vinyes de Sant Pere de Ribes.