A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

19/03/2020 19:45

Declaració institucional de l'alcaldessa.

Ahir dimecres a la tarda es van confirmar tres casos positius de coronavirus a Sant Pere de Ribes, que avui dijous ja en són quatre. Tots ells es troben en aïllament als seus domicilis i se’ls ha aplicat el protocol d’actuació pertinent. L’Hospital Sant Camil presentava al migdia 25 casos d’ingrés per la covid-19, no tots residents a la comarca del Garraf sinó també pacients derivats d’altres centres hospitalaris, doncs l’hospital compta amb una Unitat de Cures Intensiva (UCI) que fa que sigui un centre de referència pels casos de covid-19 que necessitin ingrés.

Davant d’aquesta situació i l’estat d’alarma per la covid-19 l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes recorda a la ciutadania que és molt important seguir les mesures de protecció i que donen diàriament les autoritats sanitàries i insisteix en que els veïns i veïnes es quedin a cada i només facin aquells desplaçaments que siguin justificats i necessaris. 

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat  que s’han pres mesures d’atenció a les persones, especialment de veïns i veïnes que es troben en situació de vulnerabilitat. “Estem fent trucades a les persones grans del municipi, a famílies amb infants vulnerables i a les persones dependents que necessiten en primer terme de la nostra ajuda”, ha dit, i també ha anunciat noves mesures locals que prendrà l’Ajuntament tant de suport social com de caire econòmic.

A través del Centre de Mediació i Convivència de Sant Pere de Ribes “estem  activant un servei telefònic per donar cobertura a aquelles persones que tinguin preguntes, que puguin sentir en algun moment ansietat o desesperança. Els atendran professionals preparats per donar resposta a les seves inquietuds”, ha avançat Garrido. El telèfon d’aquest servei municipal d’atenció comunitària és el 93 816 98 00 i estarà disponible en els propers dos o tres dies, de dilluns a divendres de 9 a 19h i dissabtes i diumenges de 12 a 18h.

Una altra de les mesures que ha implementat l’Ajuntament i que ja funciona, ha recordat l’alcaldessa, ha estat “posar en marxa un telèfon d’ajuda a aquelles persones que més ho necessiten”, el 93 810 92 00. Es tracta d’un servei a les persones que no poden sortir de casa i que necessiten ajuda amb la compra d’aliments, productes d’higiene i altres gestions diverses inexcusables. A través d’aquest canal també es recolliran i gestionaran les dades de les persones que s’ofereixin per fer tasques de voluntariat per coordinar-les amb les entitats i fundacions especialitzades en aquesta funció, doncs La Llei 25/2015 estableix l’obligació d’assegurar els riscos derivats de l’activitat que duu a terme la persona voluntària i la responsabilitat civil de les accions portades a terme en el marc d’una activitat de voluntariat en tot moment. La Llei també exigeix garantir les mesures de seguretat i salut d’acord amb la normativa vigent.

Un dels aspectes destacats en què l’executiu local vol incidir és el compliment de les restriccions d’activitats i mobilitat per la Covid-19. L’alcaldessa  ha anunciat que la Policia Local està treballant per “fer complir tot allò que les autoritats sanitàries estan dient de norma com a prevenció a l’espai públic”. En aquest sentit s’han aplicat les primeres sancions per incompliment de les mesures de restricció de moviment decretades per l’estat d’alarma. Fins avui la Policia Local ha identificat 74 persones i 9 vehicles i ha fet 16 denúncies.

Finalment, el govern local també està treballant en diverses mesures econòmiques locals per mitigar els efectes que es derivin de l’estat d’alarma. L’alcaldessa ha anunciat que “estem estudiant posar en marxa mesures des de l’Ajuntament com l’ajornament del pagament d’impostos i taxes, no cobrar les taules i les cadires de terrasses dels bars i restaurants que s’han vist obligats a tancar” i “fer pressupostàriament un ajut extraordinari per als comerços que han hagut de tancar i els emprenedors i emprenedores.”