A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

20/03/2020 14:23

El SIAD atèn a les usuàries per telèfon i correu. 

A causa de la situació d’alarma sanitària per la covid-19, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està atenent a les persones usuàries del mateix, prestant tots els serveis que en ell es presten  (assessorament jurídic, atenció psicològica per a dones, atenció psicològica per a infants i adolescents) per via telefònica, a través del telèfon 662 329 277, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h, i correu electrònic siad@santperederibes.cat.

Alhora, la línia 900 900 120 contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya ofereix un servei gratuït i confidencial que funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia i que atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. El servei disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb els serveis d’emergència si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab, el romanès, el croat i el xinès, entre d’altres. 

L’estat excepcional de confinament provoca un impacte clar en les dones en situació de violència masclista així com als seus fills i filles, que es veuen obligades a conviure de manera permanent i forçosa amb el maltractador i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de conflicte i violència. Es demana l’especial col·laboració de les persones de l’entorn, ja que si la dona no pot efectuar les trucades o escriure, siguin les persones de l’entorn més proper les que estiguin amatents de la situació i es posin en contacte amb el servei 900 900 120 o bé enviïn un correu al 900900120@gencat.cat.