El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès  -Garraf és el centre de referència del nostre municipi per la gestió dels animals domèstics perduts i/o abandonats. Els animals que es troben a  via pública sense propietari  i no poden ser identificats perquè no porten microxip són lliurats al CAAD.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes gestiona el Cens Municipal d'Animals Domèstics, les llicències per a la tinença de gossos potencialment perillosos i altres aspectes relacionats amb la tinença d'animals domèstics.

 

CAMPANYA DE CIVISME SOBRE GOSSOS

Amb l’objectiu que les persones propietàries dels gossos recullin els excrements dels seus animals a la via pública i compleixin les ordenances de tinença d’animals domèstics i general per la convivència i el civisme en aquest àmbit, l’Ajuntament ha rellançat la campanya “Les casques del teu gos les ha de recollir! Fer-ho no costa gens. No fer-ho costa car” coincidint amb la col·locació de 200 senyals informatius a carrers, parcs i places, que recorden majoritàriament l’obligatorietat que tenen les persones que passegen gossos de recollir les defecacions dels animals i de conservar l’espai públic, i que en cas de no fer-ho poden ser multats. Les sancions no només s’aplicaran per no recollir les caques sinó que, a més, altres aspectes recollits a la normativa municipal que s’incompleixin (com que no vagin lligats o, segons la seva tipologia, no vagin amb morrió), poden fer ascendir les multes dels 250 als 1.000 euros.

La campanya es reforçarà amb la intervenció de la Policia Local, que intensificarà la vigilància a tot el municipi i especialment en aquelles zones o punts calents on ha detectat un major grau d’incompliment de la normativa relacionada amb la tinença d’animals. Per recordar els diferents aspectes essencials referents a les obligacions de les persones tenedores d’animals domèstics, d’una banda, i de gossos amb raça tipificada com a potencialment perillosa, de l’altra, s’ha reeditat un fulletó informatiu i cartells que repartiran els agents cívics i que es distribuiran a centres veterinaris i establiments comercials amb venda de productes per a animals amb la col·laboració de personal tècnic de la Mancomunitat. En aquesta publicació es recorda, a més, que existeixen zones específiques o àrees d’esbarjo per als gossos on poden anar solts i que els excrements s’han de recollir a tot arreu, també a les ens espais verd i naturals, doncs no es poden considerar adob.