Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

20-07-2017 

L’AJUNTAMENT DESTINA 120.000 EUROS A AJUTS PER A COMERÇOS, EMPRENEDORIA I INNOVACIÓ

La regidora i l'alcaldessa en una visita a l'Espai Empresa.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha obert una convocatòria d’ajuts per a establiments comercials del teixit local, a l’emprenedoria i a la innovació. Es tracta d’una aposta inèdita fins ara per fomentar la creació i millora d’activitats econòmiques a la qual s’hi destinen 120.000 euros repartits en tres línies de subvenció.
La primera està adreçada a activitats econòmiques a peu de carrer amb una superfície màxima de 500m2 i per a despeses d’inversió o maquinària, entre altres. L’import en aquest cas podrà ser com a màxim de 2.000 euros per a empreses creades abans del novembre de 2016 i fins a 6.000 euros per a noves empreses i cobrirà el 50% de les despeses elegibles. La segona categoria està pensada per a persones que han iniciat l’activitat com a autònoms i podran percebre fins a 2.000 euros per a la despesa de les quotes de cotització del Règim Especial de Treballadors Autònoms. La tercera línia d’ajuts és per cobrir el 50% del cost d’estudis o projectes d’innovació per a empreses creades abans del novembre de 2016, amb un import màxim subvencionable de 3.000 euros. “Creiem que és molt important, en aquests moments, estar al costat d’aquelles persones que tenen per elles mateixes capacitat per posar-se en marxa i obrir una activitat econòmica i crear ocupació però també estar al costat d’aquelles empreses que vulguin treballar en la innovació i en la creació de nous llocs de treball”, ha explicat l’alcaldessa del municipi Abigail Garrido. En aquest sentit, no només es vol facilitar l’accés al món del treball i generar ocupació sinó també consolidar iniciatives empresarials ja creades.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 31 d’octubre de 2017 o quan s’exhaureixi el pressupost destinat, s’han de tramitar a les Oficines d’Atenció Ciutadana i un mateix beneficiari no pot demanar més d’una línia d’ajut. Les bases i requisits dels Ajuts a Empresa i els models de documentació es troben al web a l'apartat Empresa.

 

S’ULTIMA L’ADEQUACIÓ DE L’ESPAI EMPRESA A LES ROQUETES

D’altra banda, amb la voluntat de facilitar les condicions de treball i promoure la generació d’ocupació, el govern local està acabant d’adequar les instal·lacions del que serà el nou Espai Empresa al passatge del carrer d’Antoni Gaudí de les Roquetes, un espai de treball compartit (coworking) per a professionals independents i persones emprenedores que s’obrirà la tardor vinent. Segons l’alcaldessa, aquest equipament anirà “destinat a donar suport també físic a aquells persones que han posat en marxa el seu projecte i que encara no podrien pagar el lloguer d’un local en el mercat lliure”.
 
La regidora de Treball, Noelia López, ha explicat que “l’objectiu de l’Espai Empresa és proporcionar espais de treball per a empreses de recent creació, durant un termini de temps limitat, permetent-les compartir un espai on cadascuna d’elles pugui desenvolupar la seva activitat empresarial de forma independent però on es fomenti la col·laboració, interacció i treballs conjunts. El suport donat des del l’Espai Empresa permetrà que aquestes empreses es consolidin i puguin emprendre el seu camí fora del centre”. L’equipament, amb una superfície total d’uns 150 m2, disposarà d’un espai de treball compartit (amb capacitat per a 12 persones) i 4 despatxos independents per a empreses. En total podrà acollir una desena d’empreses. Segons la regidora, les persones usuàries del centre “tindran accés a wi-fi i Internet, despatxos, una sala de treball conjunt, office, lavabos i tota la maquinària d’oficina necessària (copiadora, impressora, escàner...) per desenvolupar la seva activitat”.

El cotreball és una manera de treballar que permet professionals independents, emprenedors, i petites empreses de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball físic per desenvolupar els seus projectes professionals de manera independent, alhora que fomenten projectes conjunts. Permet compartir oficina i equipaments, fomenta les relacions estables entre professionals de diferents sectors que poden desembocar en relacions client-proveïdor i ajuda a establir vincles i oportunitats.

Més endavant també està previst obrir un Espai Empresa de característiques similars a Ribes que s’emplaçarà a les dependències de l’actual ambulatori (al carrer d’Antoni Maria Claret) un cop aquest es traslladi al nou edifici del CAP de Sant Pere de Ribes que s’obrirà després de l’estiu.