Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

12/07/2018 11:33

Vilda, Garrido, Carrasquilla i Hill durant la presentació del DEA.

Amb la instal·lació d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA) d’última generació, el Mercat Municipal La Sínia es converteix en un mercat cardioprotegit fruit del conveni de col·laboració signat entre l’equipament i la Fundació Barcelona Salut per afavorir el desenvolupament de la cardioprotecció en el marc del projecte “Barcelona territori cardioprotegit”, que compta amb el suport del Govern d’Espanya, Generalitat de Catalunya, SEM, ajuntaments, col·lectius professionals i l’Obra Social La Caixa.

La instal·lació de l’aparell permetrà que qualsevol ciutadà pugui fer-ne ús davant d’una necessitat terapèutica d’urgència. En aquest sentit, el gerent de la Fundació Barcelona Salut, Xavier Vilda, anima a “que la gent no tingui por a utilitzar-lo” en cas necessari perquè “és molt important el poder arribar abans dels deu primers minuts a intentar salvar-li la vida, i amb el desfibril·lador es pot aconseguir”. El seu ús és senzill i només cal seguir les instruccions de veu que l’aparell indica i que aniran acompanyades de maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP), amb compressions al centre del pit, fortes i ràpides, fins que arribi l’ambulància que haurem avisat prèviament.

A l’acte de presentació que va tenir lloc ahir hi van assistir l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido; la regidora de Salut, Paqui Carrasquilla; el gerent de la Fundació Barcelona Salut, Xavier Vilda; el director del Store Sant Pere de Ribes de CaixaBank, Josep Maria Hill; i el gerent del Mercat, Jordi Bureu.

A Sant Pere de Ribes ja són una vintena els equips DEA que hi ha en instal·lacions i espais municipals. Després del desplegament de l’any passat, l’Ajuntament també té previst durant el 2018 proveir d’aquests aparells a altres llocs públics i urbanitzacions, a fi i efecte de continuar dotant a la població d’elements que garanteixin la qualitat de vida i el benestar de les persones.

En aquest sentit, la importància i la preocupació per la salut, així com l’objectiu d’afavorir i divulgar els hàbits saludables i la prevenció de patologies o malalties, ha portat a l’Ajuntament a aprovar recentment el Pla de Salut Integral del municipi que recull uns clars objectius per promoure l’alimentació saludable, la pràctica de l’esport, l’envelliment actiu, etc. Aquest Pla serà el punt de partida i de treball durant 4 anys per planificar i fer el seguiment de les accions que directa o indirectament afavoreixen i potencien un estil de vida saludable. Així ho ha explicat la regidora de Serveis Socials i Educació, Paqui Carrasquilla, que destaca que el document “no només està enfocat pròpiament al tractament de les malalties sinó a la prevenció d’aquestes. I ja ho estem treballant en tots els àmbits (educació, esport, medi ambient, turisme...) perquè volem ser un municipi saludable que prioritzi la salut, el benestar, la sostenibilitat i la ciutadania en totes les polítiques”. Per això des del govern local es potenciarà tot allò relacionat amb aquesta línia d’actuació i en els serveis sociosanitaris i d’atenció a les persones.

Quant al mercat municipal, l’alcaldessa, Abigail Garrido, també ha reconegut la tasca que està fent per promoure accions i projectes saludables, com el cicle de tallers de cuina saludable, la campanya de bosses reutilitzables, la promoció de la compra de proximitat i productes frescos i naturals o fins i tot l’aplicació de mesures d’estalvi energètic, entre d’altres.