Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

26/07/2018 08:32

Els i les emprenedors/es, amb l'alcaldessa i el regidor d'Emprenedoria i Promoció Econòmica.

L’Espai Empresa Roquetes (EER) ja és una realitat. Amb l’acte de signatura dels convenis contractuals que es va fer ahir in situ -amb les persones emprenedores concessionàries dels mòduls i despatxos que disposa, el regidor d’Emprenedoria i Promoció Econòmica, Antonio Martín; i l’alcaldessa, Abigail Garrido- l’equipament ha estat inaugurat i inicia la seva activitat empresarial. Les deu empreses emergents que s’hi han instal·lat ja disposen a hores d’ara de tota la documentació reglamentària signada, les claus de l’indret que els pertoca i el codi d’alarma personalitzat per a cadascuna d’ells i elles.

Amb l’EER, el primer equipament d’aquestes característiques a Sant Pere de Ribes, l’Ajuntament segueix apostant per les empreses i les persones emprenedores del municipi amb l’objectiu final de disminuir la taxa d’atur, que al juny passat es va situar en un 13%, quatre punts per sota respecte el mes anterior. En aquest sentit, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha subratllat: “L’Espai Empresa Roquetes és una molt bona via d’accés al món laboral ja que amb l’auotoocupació o emprenedoria es crea activitat econòmica i, de retruc, es generen llocs de treball. Amb aquest espai aconseguim amb èxit reduir les xifres de l’atur i afavorir l’autoocupació”.

Garrido s’ha mostrat satisfeta de “poder acomplir un dels compromisos que havíem adquirit aquesta legislatura, el d’oferir un espai per als emprenedors i emprenedores del municipi, amb la qual cosa avui ens sentim molt contents per tots ells i elles. Són empreses molt variades i diferents, que alhora es poden complementar molt entre elles, cosa que creiem que serà per tots plegats un èxit personal i professional”.

Els ajuts i polítiques que afavoreixen l’activitat econòmica de l’Ajuntament “no s’aturen ni de bon tros aquí ja que tenim altres línies d’actuació que van encaminades a ajudar el comerç, les empreses ja establertes com és el cas dels ajuts Empresa als quals hem tornat a destinar aquest any 120.000 euros i als quals s’han presentat 65 sol·licituds”, ha recordat l’alcaldessa. L’Ajuntament segueix, doncs, oferint eines de suport i formació mitjançant cursos i jornades empresarials.

L’equipament de cowork municipal, situat al passatge d’Antoni Gaudí número 1, al nucli de les Roquetes, consta concretament de 6 mòduls (per a una o dues persones) i 4 despatxos. L’EER també compta amb zones i serveis comuns, entre d’altres, una sala de reunions, l’office, wi-fi i servei d’autorreprografia.  

Són espais de treball compartit amb una concessió temporal d’1 any (gratuït), que es pot prorrogar fins a un màxim de 4 (amb quotes mensuals assequibles depenent de l’espai que aniran dels 75 als 200 euros al mes) i que està pensat per ajudar les persones emprenedores a consolidar la seva activitat econòmica i aprofitar sinergies amb l’empresariat emergent del municipi i la comarca.

Empreses emergents variades

  • E-Republik es dedica a la digitalització, formació i assessorament per a empreses petites que veuen amb el comerç electrònic, l’e-commerce, la seva raó de ser. 
  • La consultoria tècnica Jorge Enrique Ufenast Vallejo està enfocada principalment a la construcció.
  • Magic Gardens es dedica al disseny i la creació de jardins i espais verds. Disposen d’un servei a domicili que abasteixen tot Catalunya amb els dissenys personalitzats del que la clientela desitja enjardinar i/o decorar.
  • We can dog activitties SCP ofereix serveis d’educació i formació canina i veterinària. Així mateix organitzen activitats de sensibilització en aquest àmbit en què destaquen que educar amb reforç positiu, defugint els càstigs, és beneficiós per als gossos, a banda de ser divertit i de gran interès per a ells.
  • WOW Walking on Wheels promou visites guiades, activitats, així com  experiències culturals i d’enoturisme sostenibles al Garraf, Barcelona i Montserrat.
  • Ceritania dóna suport a les petites empreses per aconseguir una internacionalització de projectes en bona part en el mercat europeu. S’especialitza també en la gestió intercultural.
  • Wordistas ofereix serveis de continguts i suport multilingüe a les empreses enfocats principalment a l’àmbit del màrqueting i la publicitat.
  • L’assessora Elisabeth Muñoz Lopez es dedica a l’assessorament creatiu en el camp de la indústria tèxtil en bona part enfocat a la moda i la llar.
  • La cooperativa del sector serveis Manipulació Activa i Més Serveis SCCL treballa en quatre línies: manipulats, neteja, impressions gran format i enclavaments laborals. Treballen també per a la integració laboral de persones amb discapacitat.
  • Marble Brands SL s’encarrega d’oferir un servei de big data per al sector de la restauració.  

D’altra banda, i en el cas de Ribes, ja s’ha iniciat la redacció del programa funcional d’un altre espai dedicat a l’emprenedoria i que s’ubicarà a les dependències de l’antic CAP de Ribes, que han quedat lliures i disponibles un cop s’ha traslladat l’ambulatori al nou edifici que es troba al passeig de Circumval·lació. L’objectiu és que pugui acollir un viver d’empreses o similar i a hores d’ara els serveis tècnics municipals estan treballant en l’adequació interna d’aquest proper equipament.