Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

15-02-2019 

EL CARNAVAL ARRIBA A SANT PERE DE RIBES

Ja arriba el Carnaval a Ribes i les Roquetes. 

La celebració del Ball de Mantons dissabte passat al Centre Cívic l’Espai ha donat el tret de sortida als actes de carnaval 2019 al municipi, que seguiran aquest Dijous Gras, dia 28, amb la merengada popular que tindrà lloc a l’esplanada de davant el Centre Cívic l’Espai amb la col·laboració de la Pastisseria Les Roquetes, a les 18h. Una hora després, al mateix lloc, farà l’aparició el rei Carnestoltes i se celebrarà la gala d’inici del Carnaval a les Roquetes. A Ribes, la primera cita carnavalesca serà gastronòmica, també el dijous, amb el concurs de truites que organitza el GER.

Roquetes

L’endemà a les 6 de la tarda començarà la gran rua de l’Arrivo pels carrers de les del municipi. L’inici serà a la Plaça Llobregat i acabarà a l’Envelat de les Roquetes. (itinerari: avinguda Catalunya, avinguda Mas d’en Serra, carrers Eugeni d’Ors, Almogàvers, Roger de Flor, plaça Hernan Cortés, Antoni Gaudí, Ortega i Gasset, Miquel Servet, Sagunt, avinguda del Cid Campeador, avinguda Catalunya i Roger de Flor). En arribar a l’Envelat, començarà el ball de l’Arrivo, amb l’actuació de diferents punxa-discs. Els més petits i petites del municipi també tindran el seu espai a la festa, el dissabte 2, amb un ball de carnaval i animació infantil, a partir de les 5 de la tarda i de nou a l’Envelat. L’entrada serà gratuïta.

La recta final de les celebracions carnavalesques arribarà el dia 6 de març, dimecres de cendra, amb l’enterrament de la sardina. La cloenda al Carnaval recorrerà de nou els carrers de les Roquetes i acabarà a la Plaça Llobregat amb un espectacle final i una sardinada popular. 

Ribes

Divendres de carnaval, a les 19.30h, Sa Majestat el Rei Carnestoltes farà la seva arribada triomfal pels carrers del poble (carrer del Pi, plaça del Centre, carretera de Sitges, carrer Nou, plaça Marcer, carrer Comerç, carrer Sant Pere), fins arribar a la plaça de la Vila, on serà rebut pels veïns i veïnes. En acabar, tant el GER com els Xulius oferiran xatonades per sopar. En el cas del GER, al local social, i pel que fa als Xulius, al Local. 

El dissabte serà el torn dels més petits i petites de casa.  A les 16h, el carnaval infantil, organitzat pels esplais del Xulius i Xiroi del Centre Parroquial, desfilarà pels carrers de Ribes i acabarà amb un espectacle a la plaça Marcer (recorregut: plaça Marcer, carrers Nou, Balmes, Major, plaça de la Font, carrer Sant Pere, Plaça del Centre, carrers del Pi, Ildefons Cerdà, Sant Isidre, Nou i final a Plaça Marcer). Per acabar dissabte, la rua de mascarots i disfresses amb inici i final al GER omplirà de disbauxa carrers i places del municipi (c. el Pi, pl. Centre, c. Sant Pere, c. Major, c. Balmes, c. Lluís Companys, pl. Catalunya, c. 11 de Setembre, pl. Església, c. Fra Vicenç, pl. Marcer, c. Nou, Ctra. de Sitges, c. el Pi), just abans de cloure la nit amb el ball de disfresses, a càrrec de DJ locals, a la Carpa Revolució.

El dilluns serà el torn de les comparses, que sortiran des de davant del GER i dels Xulius, i des de la plaça Maria Mercè Marçal, en el cas de les comparses infantils. A partir de les 19.30h passaran pel carrer del pi, del centre, la plaça de la Vila, el carrer de l’Ajuntament, la plaça de la Font, els carrers Sant Pere, Comerç, Nou i Sitges, la plaça del Centre i final al carrer del Pi. En acabar, cada colla oferirà sopar, al qual cal apuntar-se prèviament. El comiat al carnestoltes, per acabar les festes, serà el dimecres de cendra, 6 de març. A partir de les 19.30j, una última cercavila recorrerà els carrers de Ribes i acabarà amb una sardinada popular al GER.

Les escoles

Els centres educatius municipals també participaran activament del carnaval. La llar d’infants Els Tres Pins, a les Roquetes, farà la seva rua el dijous 28 de febrer. La resta de centres sortiran disfressats l’endemà, divendres 1 de març. Es tracta de les escoles Roquetes i Santa Eulàlia, a les Roquetes, i el Pi, els Costerets, les Parellades, Riera de Ribes i les llars d’infants el Cargol i l’Espígol, a Ribes.