A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

10/05/2019 14:13

Una de les paredes del Mercat de les Cooperatives (arxiu).

Alumnes de 5è de primària de les escoles de les Roquetes i Ribes celebraran els dies 15 i 17 de maig el “Mercat de les Cooperatives”, coincidint amb els mercats municipals de cada nucli del municipi. Es tracta d’una fira per donar a conèixer les cooperatives que han creat durant el curs i posar a la venda els seus productes com a última fase del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) en el què participen. El mercat de les Roquetes es celebrarà el dimecres 15 de maig davant la façana del Mercat Municipal la Sínia (c. Roger de Flor) i el de Ribes el divendres 17 de maig a la cantonada del c. Sitges amb el c. dels Cards, a partir de les 10h.

El CUEME és un projecte de la Diputació de Barcelona impulsat per la Mancomunitat Penedès Garraf i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb l’objectiu de promoure els valors de l’emprenedoria i l’economia solidària i cooperativa. La venda d’aquests productes, a més, també té unes finalitats solidàries, doncs es destinaran els diners recaptats a l’ONG que ells mateixos han escollit.

Durant el curs els infants de les escoles de les Roquetes (Mediterrània, Santa Eulàlia i Les Roquetes) i l’escola de Ribes (El Pi), que s’ha incorporat aquest curs al projecte, han creat i gestionat la seva cooperativa passant per les diverses etapes de desenvolupament com és la constitució de l’empresa, la fabricació d’un producte i, finalment, la venda d’aquest producte en un mercat local. L’any vinent està previst que s’hi sumi una escola més de Ribes i successivament fins a completar la participació de tots els centres educatius del municipi.

A més, permetent a l’alumnat adquirir competències i valors bàsics com el treball en equip, l’expressió oral o la iniciativa en la presa de decisions. L’objectiu és que, en un context creatiu i lúdic, els i les escolars desenvolupin capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l’escola amb l’entorn. Aquesta serà la quarta edició del Mercat de Cooperatives que les escoles del municipi celebren des que van començar a participar el curs 2015-2016 al projecte de Cultura Emprenedora a les Escoles (CUEME).