Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

22-05-2019 

EL PARC DEL GARRAF ORGANITZA VISITES A LA COVA NEGRA PER CONÈIXER L’INTERIOR DEL MASSÍS

Cova Negra (autor: Can Pere)

El Parc del Garraf organitza al llarg de l’any un seguit d’activitats per a tota la família que apropen aquest espai natural als veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes i a la resta de persones visitants. Cada cap de setmana es pot gaudir d’excursions guiades, itineraris naturalístics guiats per bons coneixedors del territori adreçats al públic general; activitats familiars com tallers, jocs de descoberta o passejades de curta durada i baixa dificultat, adreçades especialment als infants, i diversos tipus de tallers, visites adreçades al públic general que inclouen un taller pràctic.

Els diumenges 26 de maig i 23 de juny, d’11 a 14h, es durà a terme l’activitat “La cova Negra: descobreix l’interior del massís del Garraf”. Es tracta  un Itinerari des de la masia de Can Pere de la Plana fins a les entranyes de la cova Negra. Un cop a la cova, la ruta s’endinsa en els seus 25 metres i, després d’una gatera d’uns 5 metres, es pot gaudir de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal. Excursió de 8 kilòmetres, de poca dificultat. L’activitat es repetirà els dies 25 d’agost, 27 d’octubre i 23 de desembre.

També a Can Pere, el 2 de juny, es farà un taller dedicat a l’elaboració de formatges de cabra artesans. S’ensenyarà com es transforma la llet de cabra en els seus derivats, com poden ser el mató, el formatge fresc, tendre o curat, que és el que s’elabora a la Cooperativa de la Granja Escola. Els participants faran el seu propi  mató per endur-se’l a casa.

Així mateix hi ha d’altres propostes programades per descobrir els parcs veïns  d’Olèrdola i el Foix, com taller d’animalons, observacions astronòmiques, coneixement de plantes i de la natura en general. Consulteu el calendari de Passejades guiades, activitats i tallers 2019 al web https://parcs.diba.cat/.

El preu de les excursions guiades és 3 euros per adults; nens, entre cinc i dotze anys, 2 euros, i menors de cinc anys, gratuït. Les famílies nombroses, els membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i majors de 65 anys gaudeixen d’un 10 % de descompte. Les activitats familiars i tallers estan subjectes a una tarifa addicional en concepte de material o accés a equipaments que no depenen del parc. Cal portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable, si el temps ho aconsella.

Oficina de Turisme de Sant Pere de Ribes

A part d’aquestes, Sant Pere de Ribes ofereix d’altres propostes interessants relacionades amb la natura, el paisatge, el patrimoni i la gastronomia. Moltes d’elles és poden fer per lliure i el ventall és molt divers.

Per a més informació us podeu adreçar a l’Oficina de Turisme de Sant Pere de Ribes (ubicada a la Masia Can Puig, al carrer Major núm. 110), que actualment està oberta de dimarts a divendres, de 9 a 14h, i els cap de setmana de 10.30h a 14h (excepte el 4at cap de setmana de cada més). L’Oficina de Turisme de Sant Pere de Ribes és també Punt d’Informació del Parc del Garraf.