A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

09/10/2019 14:58

1a sessió de presentació de projectes d'enguany.

Fins a l’11 de novembre es poden votar les propostes acceptades a l’edició d’enguany del procés participatiu per a l’elaboració del Pressupost municipal del 2020, un dia més del que s’havia anunciat pel retard sofert en l’activació del procediment de votació. Dels 46 projectes presentats només 10 s’han quedat fora. En total es poden votar 44 projectes (la majoria d’entitats i col·lectius), doncs a més dels 36 que han estat acceptats també s’ha incorporat les 8 propostes finalistes de l’any passat (aquelles que no van ser escollides per la ciutadania o incorporades en el pressupost municipal). Aquesta és una de les novetats recollides a la normes reguladores, que preveu que les iniciatives restants tinguin dos anys de vigència. Millores en equipaments esportius i centres educatius, elements relacionats amb les Festes Majors, carrils bici, noves propostes culturals o pedagògiques i programes de sensibilització en la diversitat, són el principal objecte de les peticions.

Les votacions es poden fer telemàticament des de qualsevol dispositiu electrònic amb connexió a Internet a través del web municipal, si bé a les Oficines d’Atenció Ciutadana, al CC El Local de Ribes i al CC l’Espai s’han habilitat uns ordinadors amb aquesta finalitat. Hi poden participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi a data 30 de juny. Cada persona ha de votar a un total de 5 propostes, amb un escalat de 5, 4, 3, 2 i 1 punts (atorgant  la puntuació més alta a la proposta que més els hi agradi segons la preferència personal), en cadascuna de les categories establerts. Hi ha tres categories, la de projectes considerats inversions (dels quals se’n seleccionaran els més votats fins a exhaurir l’import de 300.000 del pressupost municipal d’inversions de l’any vinent), la categoria destinada a promoure projectes socials, culturals o solidaris (dotada amb 15.000 euros) i la nova categoria d’enguany destinada a projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feministes (dotada amb 5.000 euros).

En cas que el total de vots vàlids emesos no superi el mínim de 795 vots (xifra simbòlica equivalent a la quantitat necessària per aconseguir representació al Consistori en les darrers eleccions municipals), s’executarà només el 80% de la quantitat destinada als Pressupostos participatius. El resultat final de les votacions es coneixerà el 12 de novembre, a les 13.30 h, en un acte públic que es farà a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila.

Les propostes guanyadores seran incorporades al Pressupost municipal del 2020 per ordre de classificació fins a esgotar la quantitat econòmica global fixada en cada categoria. No obstant, l’equip de govern estudiarà la possibilitat d’incorporar aquells projectes finalistes, segons les possibilitats, com s’ha fet els altres anys.

 

Pressupost municipal del 2020

El govern municipal avançarà les línies generals de la proposta de Pressupost municipal per a l’any vinent, en dues sessions públiques el 4 i 6 de novembre a les 19.30 h, a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes i a la Sala Josep-Lluís Palacions (Casa de la Vila, a Ribes. En aquestes trobades amb el veïnat, es recorda que les propostes guanyadores en les tres categories (inversions, despeses en projectes socials, culturals i/o solidaris i projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feminismes) s’acabaran incorporant en el moment que s’aprovin els comptes per al 2020.