Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

29-10-2019 

ÀMPLIA OFERTA FORMATIVA DEL SERVEI LOCAL D’OCUPACIÓ AQUESTA TARDOR

El Servei Local d’Ocupació (SLO) de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està preparant una nova oferta formativa que començarà al novembre i ja ha dut a terme diverses accions i activitats per afavorir la formació i la inserció laboral de persones que tenen la necessitat d'incorporar-se al mercat laboral, professionalitzar-se o ampliar coneixements. Un dels principals objectius és millorar l'ocupabilitat de les persones aturades que hagin exhaurit la prestació per desocupació o subsidi.

Els cursos que s’ofereixen són gratuïts per a aquelles persones que estan inscrites al Servei Local d’Ocupació. Hi ha previst un curs de monitor/a de lleure infantil i juvenil; de conductor de carretó elevador; de manipulació d’aliments; de gestió emocional; d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials; i d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals (organitzat pel SOC). Per a més informació, es pot consultar el web o també us podeu adreçar a l’OAC de Ribes o de les Roquetes.

Les persones interessades en participar-hi poden escriure un correu electrònic a serveilocalocupacio@santperederibes.cat on constin les seves dades personals i telèfon i es contactarà amb elles per tal de formalitzar les inscripcions.

Igualment, al gener s’iniciarà al municipi el curs d’Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i generals del Servei d'Ocupació de Catalunya (formació 100% subvencionada), amb una durada de 430 hores més 40h de pràctiques (que es faran en finalitzar el curs al mes de juny en una horari de matí (de dilluns a divendres de 9 a 14h). Per accedir-hi cal ser major de 16 anys, inscrit/a com a DONO a l’Oficina de Treball del SOC (OTG) abans de l’inici del curs (o actualitzada). El curs s’adreça prioritàriament a persones aturades, tot i que també hi poden accedir persones que estiguin en actiu. Les preinscripcions es poden fer en línia.

En aquests moments el SLO està realitzant un curs de “Recerca de feina per competències” que finalitzarà el dia 6 de novembre. Anteriorment s’ha fet un curs de “Coaching per la recerca de feina” i també els dies 15, 16 i 17 s’ha celebrat la Setmana del món laboral a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, amb un xerrada sobre processos de selecció amb la participació de les empreses AKO, ADECCO i la Fundació Formació i Treball; una Jornada Speed Dating amb ETT’s on han participat Eurofirms i Adecco; i un taller de motivació i casos d’èxit. També la setmana passada el SLO va finalitzar el procés de preselecció de personal per a l’empresa Casa Shops, que obrirà una botiga al nostre municipi, i a finals de setembre es va organitzar una altra jornada de proves i entrevistes de contractació en col·laboració amb Mercadona. Des del SLO es van derivar 26 candidates a Casa Shop de les quals 9 seran contractades i les finalistes del procés de Mercadona ja formen part de la borsa que l’empresa té per cobrir suplències i futures vacants.  En total han estat 130 persones les que han participat de les activitats i accions d’aquest inici de temporada.

El SLO de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes és un bon recurs per a les persones que busquen feina i està adherit a la xarxa XALOC de la Diputació de Barcelona, que gestiona diàriament més de 1.000 ofertes de feina i dona cobertura al 95% del territori de la província de Barcelona.