Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

15/11/2019 13:34

L'alcaldessa en l'acte de presentació de La Llotja 2018.

La Llotja Denominació d’Origen Terra i Mar organitza del 18 al 30 de novembre un seguit d’activitats a diferents poblacions de les comarques del Garraf i el Penedès, entre elles Sant Pere de Ribes, per a afavorir el coneixement de la cultura culinària autòctona, promocionar els productes de proximitat i fomentar el turisme gurmet. 

Després de l’acte d’inauguració que tindrà lloc el dilluns 18 de novembre a les 11.30h a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes (amb la participació del xef i propietari del restaurant Sergi de Meià i President de l'Institut Català de la Cuina, Sergi de Meià, i representants polítics i del sector de l’hostaleria de la comarca), la primera activitat que acollirà el municipi serà La ruta guiada: Els americanos a Ribes amb tast final de producte artesà, el diumenge 24 de novembre, combinant gastronomia, patrimoni i paisatge en un itinerari pels diferents escenaris històrics de llegat indià del municipi que finalitzarà amb una degustació de productes locals. Des de la plaça Marcer com a punt de sortida, a les 11h, i una durada d’hora i mitja, recorrerà els punts més emblemàtics. La inscripció és gratuïta, oberta a tots els públics i les places limitades. Per a apuntar-s’hi cal enviar un correu a info@tempsdelleure.cat o a promocioeconomica@santperederibes.cat. Per a més informació sobre l’empremta dels americanos a Sant Pere de Ribes podeu consultar l’apartat Sant Pere de Ribes i els indians al web de l’Ajuntament.

Amb l’objectiu de divulgar la singularitat enogastronòmica del nostre territori, l’altra activitat programada a Ribes serà un Maridatge i tast de Vins del Garraf i espigalls, que tindrà lloc el dijous 28 de novembre al celler MónVi a les 19.30h. L’activitat tindrà productes tant de MónVi com de La Premsa amb la  col·laboració de Clos Lentiscus i Node Garraf. La inscripció té un cost de 8 euros i s’ha de fer a través del formulari de la pàgina web de La Llotja. L’activitat és oberta a tots els públics i les places són limitades. 

Aquest any, en la tercera edició, la Llotja DO, presenta un ampli ventall d’activitats com per exemple conferències, experiències gastronòmiques i tasts per a diversos perfils: experts en enologia, prescriptors, empreses dedicades al sector culinari, persones amb inquietuds gurmets, amants dels productes de la terra, etc., amb un terç de la programació oberta a tots els públics. Podeu consultar el programa al lloc web de la Llotja.

Us podeu descarregar el programa de La Llotja D.O. Terra i Mar clicant aquí