A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

14/01/2020 10:29

El foc de la bèstia de Marc Vargas Simó (1r accèssit Objectiu Sabre 2019).

A una setmana de la vigília i el dia de Sant Pau, a la Festa Major d’hivern de Ribes arriben els primers actes tradicionals més concorreguts aquest cap de setmana de celebració. El divendres 17 a les 19h, a la Nau Pere Vall i Soler, s’inaugurarà el Mercat d’Endimaris que organitza el GER de suport a la creació del Matxovell amb intercanvi i segona mà, col·leccionisme, brocanters, taller de residus i de recuperació de texans, que finalitzarà l’endemà amb una subhasta. Paral·lelament es farà la Presentació del llibre Breu història dels Castells i la Muixeranga als Països Catalans amb el seu autor, Jordi Bertran, a les 19h als Xulius. Al vespre, el Tast de Vins i tapes de barra a càrrec de cellers locals tindrà lloc a les 21h al Bar Social de l’entitat GER. A les 22h a la Carpa Revolució, hi haurà la primera nit del Trakasound amb les actuacions de Machete En Boca, Urtica Showcase amb Rata EAP i Merimeer, Martagsia Thunder i DJ Blndkid.

L’endemà, el dissabte 18, serà el torn del Pregó i el Correfoc. A partir de les cinc de la tarda una timbalada recorrerà els carrers del centre de Ribes per a convidar als veïns i veïnes a assistir al Pregó de Festa Major que es farà a les 18h al saló de plens de la Casa de la Vila. El pregoner d’enguany, Magí Mestre i Fontanals, president del Club Patí i administrador de l’ermita de Sant Pau, serà l’encarregat d’encetar la festa i donar el tret de sortida al posterior correfoc.

Sortint de la Plaça de la Vila, el Correfoc cremarà pels carrers del centre de Ribes fins a arribar a la Plaça Marcer. El dia finalitzarà amb la segona nit del Trakasound, on actuaran el Ninho de los Recaos (Ruben de la Pegatina), Iru Sound i Lo Puto Cat, a la Carpa Revolució, a partir de les 23h.

El diumenge 19, els nens i nenes del municipi protagonitzaran la jornada. A les 10 del matí, sortiran des de la plaça de la Vila els balls infantils fent la singular Anada Infantil a Sant Pau. Allà, i després d’esmorzar, els alumnes de les escoles públiques de Ribes (El Pi, Els Costerets, Riera de Ribes i Les Parellades) pronunciaran els pregons infantils de Festa Major. Al finalitzar, els balls faran la Baixada Infantil de Sant Pau, fent ruta per arribar novament a la Plaça de la Vila on a les 13h es farà l’exhibició d’entremesos i balls parlats infantils, amb el Drac Petit, els Cabeçuts Petits, els Cercolets Infantils, els Pastorets Infantils i els Diables Infernals. En acabar, hi haurà una Traca Dolça per a la canalla.

A banda d’aquestes, són diverses les activitats i propostes que ofereixen també les entitats. Els actes tradicionals de la vigília i Sant Pau, el 24 i 25 de gener, tal com la traca, la cercavila de vigília, l’anada i baixada de Sant Pau i les representacions dels balls parlats prendran el relleu de la programació dels pròxims dies. Per a més informació sobre tots els actes de la Festa Major podeu consultar el Programa de la Festa Major de Sant Pau 2020.