Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

20-01-2020 

RIBES CELEBRA AQUESTA SETMANA ELS ACTES CENTRALS DE LA FESTA MAJOR DE SANT PAU

Cercavila Infantil de Vigília, l'any passat 

Després de dues setmanes de celebració, arriben els actes més destacats de la Festa Major d’hivern de Ribes. La vigília, el 24 de gener, començarà a partir de les 12.30h amb la baixada de grallers des del local social de l’entitat GER fins a la plaça Marcer. Seguidament, i després de la traca i repic de campanes, es donarà inici la cercavila infantil que recorrerà els carrers dels del centre del poble, amb final també a la plaça Marcer. En cas de pluja, es faria una exhibició dels balls al CC El Local. Després de dinar, l’activitat reprendrà amb la ballada de bastons per les masies a les 16h. Les colles bastoneres sortiran des de la Rectoria Vella i passaran per La Serra, El Montgròs, Can Ramon, Can Climent, El Mur, Can Fontanals, Puigmoltó i Can Roig de les Torres. La gent gran podrà gaudir dels balls populars a partir de les 16.30h amb l’actuació de les colles al claustre del Redós de Sant Josep i Sant Pere. A dos quarts de sis, des de la plaça dels Països Catalans, sortirà la cercavila de vigília que recorrerà els principals carrers fins a arribar a la plaça Marcer. En aquest punt es farà la ballada conjunta de bastons (s’interpretarà Les Creus, El Plegafems i la Boja de Ribes), i en acabat, es podrà veure la representació dels balls parlats i l’encesa conjunta de les colles de foc. En cas de pluja, es valorarà si s’anul·la la cercavila i es fa una exhibició de totes les colles al Local sense foc i amb els balls parlats inclosos. La nit finalitzarà amb el Ball de la Vigília, a la Carpa Revolució, amb les actuacions de La Banda Neón i DJ Rulu i Ferry Lip a partir de mitjanit. 

L’endemà, el dia de Sant Pau s’iniciarà ben d’hora amb el toc de matinades que despertarà els veïns i veïnes de Ribes a partir de les set del matí. Mitja hora més tard començarà la matinal a la plaça Marcer que recorrerà els carrers del centre fins a la plaça de la Vila. Allà, després del toc de crida per part dels timbalers de les tres colles de diables els balls populars iniciaran la tradicional Anada a Sant Pau. Un cop a l’ermita es farà l’esmorzar per a les colles i l’Ofici de Festa Major. En acabat, es cantaran els Goigs de l’apòstol Sant Pau i els Castellers Ribetans aixecaran un pilar davant l’ermita. A mig matí, els balls populars baixaran de Sant Pau fins a la plaça la Vila, on a partir de les 13h es faran les representacions dels balls parlats amb el Ball de Cercolets, Ball de Pastorets i Ball de Gitanes de Ribes. En cas de pluja es valorarà si s’anul·la la cercavila i es fa una exhibició de totes les colles al Local, sense foc i amb els balls parlats inclosos. Una hora més tard, a les 14h, tindrà lloc la Ballada de Sardanes a la plaça Marcer amb la Cobla Maricel. Ja entrada la tarda, la festa continuarà a la Carpa Revolució amb la música de l’orquestra Excellence; primer amb un concert a partir de les 19h, i després amb el Ball de Festa Major a partir de les onze de la nit.   

Els dies posteriors a Sant Pau, s’ofereixen diferents activitats culturals al municipi tal com el Festival Infantil a la Nau Pere Vall i Soler del GER, a partir de les 17.30h i amb entrada gratuïta; o la trobada de gegants infantils i capgrossos del dia 2 de febrer a les 11h a la plaça de l’Església, a càrrec d’els Xulius. Per a més informació sobre tots els actes de la Festa Major podeu consultar el Programa de la Festa Major de Sant Pau.