A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

10/02/2020 14:12

De dreta a esquerra: el diputat delegat de Comerç de la DIBA, l'alcaldessa i el regidor de consum. 

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el regidor de Consum i Comerç Local i Mercats, Juan García, van rebre dimarts passat a l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona (DIBA), Óscar Sierra, per parlar de diversos assumptes relacionats amb el comerç del municipi i demanar-li col·laboració per dur-los a terme.

A la conversa es va exposar la realitat comercial de Sant Pere de Ribes, un municipi on coexisteixen dos nuclis de població amb dos centres comercials urbans diferents i amb comportaments i hàbits de consum també diferents (segons els estudis que es disposen), a més de l’existència de l’eix comercial de la Rambla del Garraf que fa de pol d’atracció de visites procedents de la resta de la comarca. També es va parlar de la vigència del Pla de Dinamització Comercial 2019-2020 que recull diferents accions a desenvolupar, algunes de les quals s’estan portant a terme com la Taula de Comerç Local o la figura del dinamitzador comercial. Precisament, el diputat delegat de Comerç va valorar molt positivament la incorporació d’aquest agent i ha encoratjat al municipi a seguir treballant en aquesta línia de col·laboració i cooperació entre associacions de comerciants. El govern local, per la seva banda, ha demanat més recursos econòmics per desplegar i consolidar les iniciatives de dinamització del comerç local i engegar-ne d’altres. Igualment, una altra línia de treball serà tirar endavant una estratègia per facilitar l’obertura dels locals comercials en desús, sobretot els que es concentren en els centres comercials urbans de Ribes i les Roquetes. Així mateix es va posar de manifest la importància del Mercat Municipal La Sínia com a motor econòmic. En aquest sentit, l’ens provincial ha ofert col·laboració a l’ajuntament per fer un estudi de mercat per detectar les necessitats actuals i plantejar accions de dinamització per sensibilitzar a la població dels avantatges de comprar al mercat.