A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
TIC

19/02/2020 11:20

D'esquerra a dreta: Rubio-Manzanares, Vico i Catarineu.

Malgrat la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 a Barcelona, les activitats de Mobile Week 2020 segueixen la programació prevista arreu de Catalunya, entre elles les de Sant Pere de Ribes. El municipi acollirà la setmana vinent dues conferències gratuïtes, una sobre la intel·ligència artificial, i l’altra sobre blockchain en el marc de la “Tecnologia per la ciutadania”, lema d’aquest any de la programació per acostar el coneixement tecnològic a les persones. Les xerrades se celebraran els dies 27 i 28 de febrer a la Casa de la Vila. I és que enguany Sant Pere de Ribes ha passat a ser seu oficial de la Mobile Week, després de l’experiència de la passada edició amb la celebració d’una jornada de computació quàntica.

La regidora d’Smart Cities, Montse Vico, ha explicat que “estem molt interessats en les noves tecnologies i sobretot en l’aplicació d’aquestes per ajudar a fer millor i més fàcil la vida a les persones, especialment pel que fa als aspectes més assistencials i d’eficiència en el nostre dia a dia”.

La conferència inicial, amb el títol “Impacte de la Intel·ligència Artificial al nostre dia a dia”, anirà a càrrec de catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya, Karina Gibert, i tindrà lloc el dijous 27 de febrer a les 18.30h a la Sala Josep-Lluís Palacios. La Intel·ligència Artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana. A la intel·ligència artificial cada dia se li donen més usos i aplicacions.

La segona, Blockchain, criptomonedes i monedes locals”, es farà el divendres 28 de febrer a les 18.30h a la Sala Josep-Lluís Palacios. En aquesta conferència, el ponent serà el CEO d’Ubiquat Technologies i professor d’EADA Bussiness School, Jaume Catarineu, que ha avançat que “el blockchain és una de les tecnologies que canviaran les nostres vides (...) i ens transformarà”. En aquest trobada s’hi preveu l’assistència del director general d’Innovació i Economia Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Daniel Marco.

Les cadenes de blocs són sistemes de confiança associats sovint amb les transaccions i les criptomonedes. No obstant una blockchain també té altres utilitats en l’emmagatzematge, l’intercanvi de dades i la validació de dades mitjançant la cooperació.

Les jornades es duran a terme amb la col·laboració de SINERGIA Business, la coordinadora d’associacions de tecnologies de Catalunya, partner oficial de la MWCAPITAL i MWEEK CATALUNYA, i organisme amb lligams amb Sant Pere de Ribes, doncs el seu secretari general, Alfonso Rubio-Manzanares, i d’altres científics que hi estan vinculats resideixen al municipi. El mateix Rubio-Manzanares ha recordat que aquestes conferències són “de difusió” per a la gent, sense necessitat de tenir coneixements en la matèria, i que han de servir per aprendre, doncs molts d’aquests temes ja són una realitat i “Sant Pere de Ribes o és digital o no serà”.