A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Serveis socials

26/03/2020 09:32

Les targetes moneder es distribueixen a les famílies beneficiàries de les beques menjador.

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes està distribuint entre avui i demà les primeres 410 targetes moneders a les famílies beneficiàries de les beques menjador que s’han vist afectades pel tancament de les escoles en el context de l’emergència  sanitària actual. Aquesta és la primera tramesa que ha rebut i s’espera que properament arribin les 161 restants per cobrir els àpats dels 571 infants que tenen adjudicades les beques del 100% i del 50% del servei de menjador. 

La targeta moneder garantirà als menors beneficiaris d’ajuts de menjador, en els nivells educatius del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d’aquests ajuts durant el temps que els centres educatius romanguin sense activitat com a mesura de prevenció. Per això, ja s’ha carregat a cada família l'import de la prestació diària (4 € per dia i per infant) pels primers deu dies del tancament. Així, la targeta té un saldo de 40 € inicials per infant.

Aquestes podran ser utilitzades en qualsevol comerç d’alimentació que tingui datàfon. No cal operativa prèvia per activar-les, un cop lliurada es poden fer servir directament als establiments i seran vàlides durant un any.

Durant aquests dies els Departament d’Educació de Treball, i Afers Socials i Famílies han treballat conjuntament amb els consells comarcals i aquests amb la globalitat dels ajuntaments per tal de desplegar aquest recurs alternatiu. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Garraf s’ha coordinat amb els serveis socials dels sis ajuntaments de la comarca per gestionar-ho i ara cadascun d’ells les està fent arribar als seus destinataris.