A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

26/03/2020 10:55

La Plaça Marcer aquests dies. 

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol manifestar el seu suport i la seva adhesió al “MANIFEST DELS ENS LOCALS DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS”, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i  l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) amb la voluntat de transmetre un missatge d’unitat i reivindicació del món local davant de la pandèmia global, demanar un confinament efectiu, alhora que posar l’accent en les eines, recursos i decisions necessàries per salvar la salut de les persones, especialment les més vulnerables, les empreses i els pobles i ciutats de Catalunya davant la situació excepcional que està vivint. Per això, el 26 de març, l’alcaldessa, Abigail Garrido, va signar un decret específic d’adhesió a aquesta iniciativa.

El manifest, a banda de reclamar infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades, també demana un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials, tot amb l’objectiu i prioritat de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió.

Al mateix temps, aquest manifest unitari posa èmfasi en la necessitat de facilitar les condicions als ens locals per a què puguin fer front a aquest moment d’emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local. D’aquesta manera, entre d’altres mesures, es demana que els ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019 per al que necessitin, que es flexibilitzi la regla de la despesa, que s’elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limita l’autonomia local i que es garanteixin aportacions de les administracions supramunicipals i europees cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el món local volen també mostrar el seu suport i condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i transmetre ànim als qui s’han contagiat del nou coronavirus i s’estan a casa o als hospitals. Al mateix temps, el manifest acaba amb un agraïment a totes les persones que treballen en serveis essencials “per a garantir que donem resposta com a societat en moments difícils, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència que, de manera exemplar, treballen dia i nit, incansablement, per revertir aquesta situació. L’esperit de tota aquesta gent és el que ha de conduir a mirar al futur amb esperança. Ens en sortirem!”.