Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cooperació

11/03/2022 15:06

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha preparat un circuit específic de primera acollida per a totes les persones refugiades del conflicte armat a Ucraïna que puguin arribar al municipi amb l’objectiu d’oferir-los una reposat ràpida d’ajut humanitari.

Per aquest motiu ha posat en marxa un cens de ciutadans i ciutadanes que vulguin prestar recursos (allotjament, treball, serveis, etc.), fer tasques d’acompanyament i voluntariat o que parlin l’ucraïnès i/o el rus.

Per apuntar-s’hi cal inscriure’s omplint el formulari habilitat per oferir-se com a persones prestatàries d’ajuda que es troba al web o posar-se en contacte amb la regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau a través del correu electrònic cooperacio@santperederibes.cat o trucant al tel. 678 39 24 34. Així mateix disposa d’aquests canals per atendre a persones refugiades que arribin al municipi.

1. Fes clic a la imatge.

2. Descarrega't i omple el formulari.

3. Envia'l a cooperacio@santperederibes.cat

 

L’ajuntament recorda a la ciutadania la conveniència en aquests moment de no enviar material a la zona del conflicte, segons les indicacions donades per organismes com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, així com seguir els tràmits i circuits reglats per acollir refugiats a casa.

Qualsevol persona interessada a acollir refugiats es pot posar en contacte amb l’ajuntament i, especialment cal tenir en compte que si es tracta de menors no acompanyats s’haurà de fer amb coneixement de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència per garantir que es faci de manera segura.

La regidoria de Cooperació està en permanent contacte amb d’altres organismes públics i institucions per a la gestió de les campanya humanitàries i d’ajuda que s’estan duent a terme. Igualment dona suport i acompanyament a les accions dels col·lectius locals Voluntariat per Ucraïna i Ribes amb Ucraïna.