A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

14/03/2023 13:34

El Mercat Municipal La Sínia ha iniciat una campanya basada en els anomenats “Sínia Bons”, amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. S’han emès 6.000 bons per un valor de 5 euros i serveixen com a vals de descompte bescanviables en els diferents establiment del mercat adherits a la campanya, que alhora seran els beneficiaris d’aquestes compres. Es destinen 30.000 euros als bons, que s’estima que suposaran una xifra de volum de negoci de com a mínim el doble (60.000 euros).

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; el regidor de Comerç Local, Juan García, i la vocal de la Subcomunitat del Mercat la Sínia, Deyci Chacón, han presentat aquest dilluns, 13 de març, aquesta nova iniciativa que té com a objectiu dinamitzar i fomentar les compres al Mercat La Sínia. L’alcaldessa ha explicat que des de la marxa del supermercat Mercadona “hi ha hagut un impacte també en les vendes de les parades del mercat”. En aquest sentit, ha destacat el compromís del consistori per “treballar conjuntament amb totes les parades i obrir de noves, que ja tenim persones interessades i, per això, estem fent campanyes i algunes accions per reforçar tot el mercat”.

Abigail Garrido ha insistit en què independentment del supermercat que hi havia anteriorment, “volem que el mercat funcioni com a mercat municipal”. “Ara posem en marxa els Sínia Bons i totes aquelles persones que vulguin comprar al mercat tindran un ajut en la cistella de la compra: podran adquirir producte de proximitat i alhora ajudar a les parades”, ha indicat. Pel que fa al supermercat, ha assenyalat que hi ha “més d’un operador interessat”.

El regidor de Comerç Local, Juan García, ha remarcat l’èxit que ja estan tenint els Sínia Bons, atès que només en aquest primer cap de setmana “s’han descarregat el 60% dels bons i s’han consumit un 10%”. A més, ha comentat altres accions de dinamització que s’estan duent a terme com la iniciativa “persianes amunt”, a través de la qual les entitats del municipi podran tenir un espai i oferir els seus productes; un espai lúdic per als infants i tallers culinaris i activitats, com conta-contes. “Volem conscienciar a tota la ciutadania, de totes les edat, que al mercat es poden adquirir els productes de proximitat i també ser un espai de trobada”.

La vocal de la Subcomunitat del Mercat La Sínia, Deyci Chacón, ha animat a tota la ciutadania a “comprar al mercat municipal i aprofitar aquesta campanya de dinamització, perquè des de la marxa del supermercat han baixat les vendes, però no volem deixar perdre el mercat i volem que el poble en sigui partícip”.

Es tracta d’una campanya molt semblant a la que es va realitzar amb la campanya dels Superbons amb les associacions de comerciants del municipi per a incentivar les compres al mercat com una acció més del Pla de Dinamització que el consistori està portant a terme en aquest equipament.

 

Funcionament dels Sínia Bons

Els Sínia Bons ja es poden descarregar des del divendres 10 de març des del web https://siniabons.santperederibes.cat/  (o bé al mòbil o bé es poden portar impresos), i caldrà presentar-los a l’establiment i aquest els escanejarà mitjançant un codi QR. La campanya finalitzarà l’11 d’abril, condicionada al fet que no s’hagin exhaurit.

La ciutadania es podrà descarregar fins a un màxim de 6 bons amb un mateix DNI i tindran una caducitat de 15 dies naturals. Passat aquest termini, els bons que no s’hagin fet servir tornaran al sistema perquè se’ls pugui descarregar una altra persona.

Els bons aniran adreçats a la ciutadania de Sant Pere de Ribes i persones visitants. Podran utilitzar-se com a descompte de 5 euros (per bo adquirit) amb una compra mínima de 10 euros als establiments del mercat. Així:

  • 1 bo compra mínima de 10 €
  • 2 bons compra mínima de 20 €
  • 3 bons compra mínima de 30 €
  • 4 bons compra mínima de 40 €
  • 5 bons compra mínima de 50 €
  • 6 bons compra mínima de 60 €

 

El mercat: comercialització d’espais

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reforçat la comercialització d’espais buits, s’estan fent algunes visites amb possibles persones interessades, i s’han millorat les condicions a l’hora d’accedir-hi. Així, en els nous processos que es vagin aprovant, s’incorporaran millores per agilitzar encara més els tràmits i incentivar l’adjudicació, com ara l’augment de la carència del pagament de quotes i cànons a 6 mesos; reduir la documentació que s’ha de presentar com és el pla d’empres (no serà obligatori);delegar en la junta l’adjudicació dels espais en la fase de concurs; contemplar la figura de cessió temporal a precari per a aquells períodes en què l’espai està disponible fins a la seva adjudicació com a mesura per a mantenir l’espai actiu i viu durant aquest procés.

Actualment, hi ha 7 establiments al Mercat La Sínia (carnisseria, aviram, parafarmàcia, perruqueria, estètica i ungles, bar-cafeteria i sushi).

 

Dinamització

S’han posat en marxa diferents actuacions per dinamitzar i promocionar el Mercat durant aquest període de canvi d’operador, com ara:

  • Sínia Bons, donant suport a la campanya iniciat pel Mercat.
  • Espai infantil. S’ha creat un espai lúdic, interactiu per al més petits, per tal que les famílies puguin fer la compra i disposin d’un espai d’oci. Alhora ajuda a dinamitzar una parada, mentre aquesta està en oferta de licitació. És una manera de dinamitzar l’espai i pretén ser un element atractiu.  
  • Decoració. S’han decorat els espais per donar més caliu, color i dinamisme al mercat, jugant amb materials i colors, reforçant el mercat com un espai de compra, però també de trobada.
  • Persianes amunt, espais actius. Es preveu la cessió temporal a entitats per dinamitzar l’espai amb activitats, com ara, La Carretera del Vi. Tenen previst decorar l'espai, i uns dies concrets faran punt de venda i un dia de degustació de productes del territori.