Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

22/06/2018 14:34

Imatge dels gegants del municipi durant una Festa Major de Sant Pere (arxiu).

 

La setmana que ve Ribes entra de ple a celebrar la Festa Major de Sant Pere de Ribes 2018, que enguany incorpora alguns canvis fruit del procés d’actualització de cercaviles de les Festes Majors aprovat per l’Assemblea de Balls Populars. Juntament amb les propostes habituals, augmenta en dies, noves cercaviles i algun canvi d’horari. Manté l’horari de la Traca i el recorregut de la Matinal i guanya la tarda del dia 27 amb la cercavila infantil i un final de festa pel vespre del 29 amb la representació dels balls parlats, una cercavila de colles adultes i la recuperació de la ballada simultània de tots els balls populars. Una altra de les novetats és el canvi d’ubicació de les Barraques, que es traslladen de la plaça Marcer a la plaça de l’Església, del 26 de juny a l’1 de juliol, amb un programació pròpia que inclou música, correbars, exhibicions, espectacles, esmorzars, vermuts i DJs.

Així dimecres 27 començaran els actes, a les 17.30h, al Redós de Sant Josep i Sant Pere amb les actuacions dels Balls Populars Infantils per a la Gent Gran i la posterior Cercavila Infantil des del Redós a les 18.30h. a les 20h la plaça de l’Església acollirà l’exhibició dels Entremesos i Balls Parlats Infantils (Drac Petit, Cabeçuts Petits, Cercolets Infantils, Pastorets Infantils, Diables Infernals) i mitja hora més tard s’encendrà la Traca Dolça amb confeti, caramels i globus per a tots els infants. Posteriorment a la mateix plaça es farà a les 21h l’assaig general dels castellers ribetans.

El dia de la vigília, dijous 28 de juny, s’iniciarà amb la tradicional baixada de grallers a les 12.30h des del GER fins a la plaça Marcer, on a les 13h es farà la disparada de morterets, traca i repic general de campanes per donar pas, a les 13.15h a la cervalia infantil de vigília. A la tarda, hi haurà la ballada de bastons per les masies del poble i a les 17.30h al Redós de Sant Josep i Sant Pere i a l’Hospital de Sant Camil actuacions del Balls Populars per a la Gent Gran. Una hora més tard, a les 18.30h, des de la plaça de Catalunya s’iniciarà el cercavila de vigília, que acabarà a una encesa conjunta de les colles de foc a les 19.45h a la plaça de l’Església i la posterior ballada conjunta de colles de bastons. Quant sigui ben fosc serà el torn del castell de focs des del Castell de Ribes (23h) i en acabat, mitja hora més tard, des del carrer de Joan Maragall, la pujada dels balls. Tancarà el programa de la jornada el Ball de vigília a la plaça Marcer a partir de les 01.30h.

Els actes més tradicionals es donaran cita el dia del Sant Patró, el divendres 29 de juny (Sant Pere). Després del toc d’alba, a les 7.30h es farà la Matinal, a les 9h l’Anada a Ofici des de la plaça de la Vila i fins a l’Església i a les 12h la Sortida d’Ofici. Els entremesos ballaran conjuntament a les 13.30h a la plaça de la Vila i a la tarda tindrà lloca a la plaça Marcer el concert de Festa Major (19h). Una hora més tard, a les 20h, els balls parlats faran una representació a la plaça de la Vila i posteriorment, a les 21h, es durà a terme la cercavila de Sant Pere. El final de festa amb la ballada conjunta de totes les colles serà a les 22.45h a la plaça de l’Església i ball de Festa Major a la plaça Marcer.