Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

01-12-2016 

EL DIPUTAT DE CULTURA PUIGCORBÉ ES COMPROMET A TIRAR ENDAVANT LA MUSEITZACIÓ DEL CASTELL I AJUDAR EN ELS PROJECTES D'EQUIPAMENTS CULTURALS

Puigcorbé i Garrido durant la visita al Castell de Ribes.

El diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, va visitar el municipi dimarts passat a la tarda i es va reunir amb l'alcaldessa, Abigail Garrido; el regidor de Cultura de Ribes, Josep Moya; i altres membres de l'equip de govern per parlar dels projectes relacionats amb el patrimoni i els equipaments culturals que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol tirar endavant.

En aquesta trobada i reunió de treball l'alcaldessa li va explicar la situació del Local de Ribes, el teatre municipal de les Roquetes i del Castell de Ribes. Referent a aquest últim, que van visitar, Garrido li va demanar a Puigcorbé "treballar conjuntament (amb la Diputació) i que ens pugui acompanyar en aquest repensament del castell i museïtzació que pot ser el futur d'aquesta peça tan històrica de Sant Pere de Ribes".

Concretament, Garrido li va comentar que el govern està treballant per la millora dels espais culturals existents i crear-ne de nous i que té com a prioritaris l'obertura de El Local; la rehabilitació del Teatre de Les Roquetes com a espai d'arts escèniques; l'adequació de les sales del centre cívic l'Espai; obrir el castell o la promoció del talent local, principalment.

Per la seva part, el diputat de cultura ha mostrat el seu compromís perquè els serveis tècnics de la Diputació acompanyin a l'Ajuntament en aquest camí i creu que "el castell té unes possibilitats enormes per convertir-se en un centre d'interpretació, que vol dir explicar la pròpia història del castell però també, a la vegada, per recordar la figura de José de Udaeta que va viure aquí". En aquest sentit, també s'ha mostrat partidari que el castell torni a albergar la col·lecció de castanyoles que tenia el ballarí i coreògraf internacional José de Udaeta i que actualment custodia l'ens provincial.

Així mateix, Puigcorbé ha reconegut "que el municipi es mereix molts més diners dels que ha anat obtenint en aquests últims anys" i que "fa tard com a Diputació en el municipi", qüestió aquesta que es mirarà de revertir.