Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

10-01-2019 

LA INAUGURACIÓ DE LA NOVA PLAÇA DE L’ERMITA DE SANT PAU DONA EL TRET DE SORTIDA A LA FESTA MAJOR

Estat actual de l'ermita.

Aquest cap de setmana es posarà en marxa la Festa Major de Sant Pau 2019, a Ribes. El dissabte 12 es presentarà el programa, la separata i s’inaugurarà la remodelada plaça de l’Ermita. A les 11.45h, començaran els actes amb la presència de l’alcaldessa, Abigail Garrido; el regidor de Cultura, Josep Moya; representants del Consistori, de la Comissió de Balls Populars i de les Barraques de Ribes. Es donarà a conèixer el programa de la Festa Major i la separata d’aquest any, dedicada al 111è aniversari de l’arribada de la sardana a Ribes, a càrrec d’Andreu Martínez Miret. L'acte comptarà amb la col·laboració especial dels membres de la Comissió 111 anys de la sardana a Ribes, David Puertas i Carles Serra. De la mateixa manera, hi haurà temps per presentar la portada del programa, que ha elaborat la seva autora, Míriam Tenor. En acabat, es durà a terme una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Maricel. A més, en el decurs de l’acte, l’Ajuntament donarà a conèixer un anunci oficial rellevant per a aquesta celebració tan nostrada.

Les obres de la plaça varen començar al mes de juny i les millores dutes a terme durant aquests mesos afecten la totalitat de l’entorn. El projecte, però, s’ha dissenyat tenint en compte i respectant la seva catalogació patrimonial i altres elements paisatgístics, afavorint l’accessibilitat en el seu conjunt, la seguretat de les persones usuàries i la disposició dels serveis adequats per dur a terme les activitats que s’hi fan, principalment, a més de contribuir en la solució de les afectacions que pateix l’ermita per motiu d’humitats. S’ha pavimentat i s’han creat nous trams al voltant de l’edifici que fan possible recórrer-lo i vorejar-lo a peu, s’ha guanyat més espai i una balconada o mirador damunt del mòdul de serveis. El terreny condicionat a la part de darrera ha servit per ubicar-hi unes taules de pícnic especialment pensades per a activitats en família o grups. A aquestes actuacions se li ha sumat la construcció de nous lavabos, inclòs un adaptat, la remodelació del subministrament d’aigua potable, amb la instal·lació d’una font, i la renovació de la il·luminació, el mobiliari i l’arbrat. Pel que fa als accessos, s’ha remodelat l’escala i s’ha estabilitzat el paviment del camí, eliminant sots i elements perillosos. 

L’ermita de Sant Pau forma part del patrimoni immoble que consta protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i per aquest motiu el projecte s’ha fet amb molt cura, respectant el seu conjunt, el seu entorn, i amb un seguiment rigorós. A partir de dissabte, a més, es podrà visitar una exposició sobre els orígens i la història de l’ermita, juntament amb les mostres de les restes arqueològiques romanes resultants de les excavacions fetes els anys 1981 i 2018.


Estrena dels nous timbals de les colles de foc

L’endemà de la presentació, el diumenge 13, a la mateixa ermita i a partir de les 12h, les colles de foc de Ribes presentaran els nous timbals tradicionals. La renovació dels instruments de percussió ha estat un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de 2018, dotat amb una partida de 19.000€.

Després de la presentació, les tres colles (Ball de Diables de Ribes, Ball de Diables de Ribes-Colla Jove i Dimonis de Ribes) faran una tocada conjunta i  la jornada acabarà amb una sessió de DJ’s a càrrec de Mamba Negra & Serrallonga i DJ Ches. 

El relleu el prendran la resta d’activitats que s’aniran succeint durant els pròxims dies, especialment el cap de setmana del 19 i 20 de gener (amb el Pregó, el correfoc, el Trakasound i l’Anada i Baixa infantil a l’ermita) i els dies 24 i 25 de gener, vigila i festivat de Sant Pau.