Espai de dol

Estem patint una pandèmia global com mai abans no l’havíem viscut. Totes i tots coneixem alguna persona que s’ha vist afectada pel coronavirus. O tenim, malauradament, una persona amiga, familiar o coneguda que ha patit directament la malaltia o, fins i tot, que no l’ha pogut superar. Són temps molt difícils. I el confinament encara els fa més difícils. Centenars de ciutadans i ciutadanes de Barcelona han perdut éssers estimats, que en alguns casos han mort en soledat, sense que hagi estat possible cap tipus de comiat. És un cop molt dur per a molta gent!

Però, un cop més, la nostra estimada ciutat està a l’altura del que tots esperàvem i està responent amb solidaritat, valentia, empatia i tendresa. Tot alhora. I no hem volgut deixar passar l’oportunitat d’obrir aquest llibre de records, condols, vivències i emocions, amb la intenció que la ciutadania, com ho ha fet abans en altres circumstàncies doloroses, pugui manifestar espontàniament tots els sentiments que vulgui compartir públicament.

Us convidem a expressar-vos lliurament i amb respecte i a omplir de records, també esperançats, aquest espai virtual.

 

Sempre et recordaré, pel teu estusiasme, les ganes de viure i l'amor que posaves en totes les coses.

Feixuga serà la càrregar de seguir el camí de la vida amb la pèrdua d'un company de viatge excepcional que ha viscut amb mi els millors anys de la meva vida.

JM Alameda

 

Gràcies a totes les families de pacients COVID-19 pel seu comportament. Tot i no poder visitar els seus familiars a UCI, mai he rebut un retret quan els informava (per telèfon). Sempre han acceptat les normes del hospital. Gràcies de tot cor pel civisme demostrat malgrat el vostre dolor.

Maria D Carrasco Gonzalez

 

Un cafè? Sí, com no.

El nostre moment.

Les nostres olors.

Per sempre etern.

Maria S.

 

L’adversitat ha fet mal, però si intentem ser positius, també ha fet que valorem mes família, amistats, tota aquella gent que ens cuida a centres sanitaris, hospitals, residencies, que posa en perill la seva salut per cuidar la nostra, que dona del seu temps i esforç...a favor dels altres, aquells que cuiden l’entorn , personal de neteja i d’altres no menys valuosos. Ens a permet pensar en els valors profunds de la societat, valors perdurables, valors que no es poden comprar... valors relacionats amb la vida: amor, amistat, lleialtat, altruisme, … que donen color i alegria a pesar dels problemes. Personalment sempre he trobat aquests valors en el meu llibre de capçalera la Bíblia, i especialment en els moments difícils, com els que vivim ara, o davant malalties, pèrdua de essers estimats, hi trobem bons consells i esperança, valors perdurables que al posar en pràctica ens ajuden a portar l’adversitat sense que ens enfonsi i mirar al futur amb un somriure.

Imma F