A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

23/12/2020 15:03

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes fa una crida a la ciutadania a posar una especial cura en reduir, separar i dipositar correctament les escombraries aquests dies. Aquesta és una de les indicacions que s’adrecen als veïns i veïnes del municipi per tal d’aconseguir un Nadal més sostenible, en què s’ha reforçat el servei de recollida d’escombraries, davant el previsible increment de residus que es produeix aquestes festes.

Enguany, davant la situació de pandèmia per la Covid-19, és especialment important no deixar residus al carrer per mesures d’higiene i seguretat. Es recorda que incomplir aquesta mesura és motiu de sanció. En aquest sentit, es demana que s’aixafin els envasos i es pleguin els cartrons abans de llançar-los per a optimitzar d’aquesta manera la capacitat dels contenidors i evitar que s’omplin. Una altra indicació a seguir és llençar els residus en contenidors que no estiguin plens o guardar-los fins que estiguin buits.

Tanmateix, pel que fa a la reducció de nous residus es promou fer una compra responsable, que eviti el malbaratament alimentari i es recomana fer servir cistells i bosses de roba per fer la compra i triar productes amb envasos retornables o reutilitzables. També, escollir productes frescos i de proximitat ajuda a reduir l’empremta ecològica i alhora fomenta el comerç local.

La deixalleria municipal

Seguint amb la gestió dels residus, a la deixalleria municipal (ubicada al c. Boters, s/n, del polígon industrial Vilanoveta) es recullen els avets naturals i les joguines. L’horari de la deixalleria municipal durant les festes és de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15.30 a 18h, dissabte de 9 a 14h i de 15.30 a 18h i diumenge de 10 a 13h.

Per a més informació sobre la deixalleria municipal, els residus que s’hi pot portar o els seus horaris, podeu consultar l’apartat Deixalleria municipal del web de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. https://www.santperederibes.cat/municipi/mediambient/residus/deixalleria-municipal.