A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

05/05/2022 14:48

Els i les estudiants interessats i interessades a sol·licitar els ajuts municipals per matrícula universitària, de cicles formatius i transport per a estudis postobligatoris ho podran fer del 16 al 27 de maig en una nova convocatòria de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes adreçada a persones nascudes entre els anys 1992 i 2006 (inclosos) que estiguin cursant estudis postobligatoris durant el curs 2021-2022 en centres sufragats amb fons públics.

Els ajuts són de 1.000 euros per a la matrícula universitària; 250 euros per als cicles CFGM i CFGS: 250 euros d’ajut al transport pels desplaçaments a centres situats fóra de la comarca; i de 200 € pel transport a centres situats al Garraf. Per demanar-los cal tenir una antiguitat mínima de tres anys d’empadronament continuat al municipi, no haver estat becada per cap altre organisme pel mateix concepte i altres requisits de renda familiar i obligacions tributàries.

La informació sobre la convocatòria es pot consultar a https://www.santperederibes.cat/municipi/educacio/beques-i-ajuts. El tràmit de sol·licitud i presentació de documentació es pot fer a través de la seu electrònica.

 

Ajuts vinculats a un llindar màxim de renda familiar anual

L’atorgament dels ajuts està vinculat a un llindar màxim de renda familiar anual que varia en funció del nombre de membres de la unitat familiar. En el cas de les unitats familiars d’un sol membre, el llindar són 15.935,46€, que corresponen al doble de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Aquesta xifra va pujant fins als 35.854,79€ de les unitats familiars amb 6 membres, una xifra que representa 4,5 vegades aquest índex.

Per a la tramitació telemàtica dels ajuts cal que el pare, mare o tutor o tutora legal disposin d’una eina d’identificació digital, com la T-CAT, el DNI electrònic, el sistema Cl@ve o l’IdCAT Mòbil. Les sol·licituds també es poden presentar a les oficines de l’OAC de Ribes o les Roquetes de forma presencial amb cita prèvia.

Aquestes subvencions tenen com a finalitat contribuir a que les persones més vulnerables puguin fer front a la cobertura de les necessitats més bàsiques. D’aquesta manera, es dona compliment a un dels objectius estratègics del Pla d’Actuació del present mandat.