A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

11/01/2023 13:47

La presentació de la Festa Major de Sant Pau 2023 tindrà lloc aquest diumenge 15 de gener a l’Autòdrom Terramar de Sant Pere de Ribes amb una jornada que comptarà amb una concentració de més de 200 vehicles clàssics i històrics; la presentació del programa i la separata (que enguany està dedicada a la història del motor); i la representació del Ball de Diables per les masies a la masia El Clot dels Frares inclosa dins el recinte de l’històric circuit. Enguany s’ha triat aquesta localització amb motiu del centenari de la inauguració de l’Autòdrom (l’octubre de 1923) i per la presentació del treball històric que ha realitzat el Ribes Club Motor.

A les 9h es farà la concentració de vehicles a la pista, a les 12h la presentació del programa de Sant Pau (amb la participació del Ribes Motor Club, autor de la separata; Lluís Amaré, autor de la portada; la Comissió de Balls Populars; el col·lectiu de Barraques i representants de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes), i a les 13h la representació de l’acte sacramental a càrrec del diables històrics de diferents generacions del Ball de Diables de Ribes. Durant tot el matí, a més, es podrà veure l’exposició formada per 16 panells explicatius sobre la història i relació de Sant Pere de Ribes amb el món del motor complementària a la separata “Sant Pere de Ribes, una història del motor” i hi haurà servei de bar, barbacoa i música en viu.

Els següents actes destacats de la programació de la festa major d’hivern de Ribes se celebraran el dissabte 21, amb la Timbalada de convit al Pregó (17h), el Pregó de Festa Major al Saló de Plens a càrrec de Josep Bertran Planas (18h) i, en acabat, el Correfoc pels principals carrers del poble i la Foguerada a la plaça de l’Església. A les 23h, a la Carpa ubicada a la Masia Can Puig, es farà una nova edició del Trakasound (entrades anticipades ja a la venda en els punts habituals i aforament limitat). El diumenge 22, a partir de les 10h, serà el torn de l’Anada i baixada infantil a Sant Pau que acabarà a les 13h amb l’exhibició d’entremesos i balls parlats infantils a la plaça de la Vila i una traca dolça.

La resta d’actes centrals de la Festa i els més tradicionals es donaran cita com sempre el 24 (la vigília) i el 25 de gener (Sant Pau).

Podeu consultar la resta d'actes al Programa de la Festa Major de Sant Pau 2023.