Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

10/11/2023 12:10

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’han organitzat diverses xerrades i activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es celebra el dissabte 25 de novembre amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania en l’àmbit de les violències contra la dona. A nivell institucional, també es farà la lectura del manifest consensuat entre la Generalitat, les Diputacions provincials, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, a la sessió plenària que tindrà lloc el dimarts 21 de novembre. Als balcons dels dos edificis institucionals, il·luminats amb focus lila, s’hi penjarà la pancarta institucional del 25-N.

El dilluns 20 de novembre, a les 17.30h, tindrà lloc una xerrada amb el títol “Violències sexuals, desmuntant mites”, a càrrec de l’Associació Assistència Dones Agredides (AADAS), a la sala polivalent de l’edifici de la plaça de la Vinya d’en Petaca, a les Roquetes. L'entrada és lliure i s’oferirà servei de canguratge. L’endemà, 21 de novembre, s’han programat xerrades als instituts del municipi amb el títol “Cómo crecen las violaciones de los derechos humanos de las mujeres en todo el mundo y el papel crucial de los jóvenes”, a càrrec de divulgadora cultural Ryma Sheermohammadi. El dimecres 22 novembre, a les 17.30h, es realitzarà un taller adreçat a les famílies sobre prevenció de l’abús sexual infantil, a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet, a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a Ribes. També cal fer inscripció prèvia i s’oferirà servei de canguratge. Per fer servir aquest servei cal contactar a través del correu igualtat@santperederibes.cat, indicant el número d'infants i les edats. 

Pel 25 de novembre s’han organitzat diferents activitats: a les 11h, hi ha una xerrada sobre la violència sexual a l’esport, a càrrec de la professora de sociologia de l’esport, Judith Solanas, a la sala polivalent de l’edifici de la Vinya d’en Petaca, amb servei de canguratge; a les 19h, un espectacle teatral titulat “Sota teràpia”, al Teatre La Bòbila; i a les 20h, una marxa nocturna “No et quedis a casa” que sortirà del pavelló poliesportiu Miquel Meca Torres, a les Roquetes.

El diumenge 26 de novembre es durà a terme el teatre fòrum “Un tema de gènere” de la Xixa Teatre i activitats infantils a càrrec de la Mesa Negra, a la plaça Marcer, a Ribes, a partir de les 10.30h; i el 27 de novembre, es durà a terme una formació en línia sobre les violències sexuals i la gestió dels punts liles, a les 17h, per a les entitats culturals del municipi, a càrrec de Noctàmbules.

Paral·lelament, l’ajuntament ha organitzat 3 sessions adreçades als agents de la Policia Local sobre la perspectiva de gènere i LGTBI, amb l’objectiu d’incorporar-la a la tasca policial per tal de garantir que totes les persones, sense importar el sexe, la identitat de gènere o l’orientació sexual rebi un tracte just, equitatiu i respectuós. També hi ha altres activitats relaciones, com tallers per a infants sobre prevenció de l’abús sexual infantil a les escoles públiques; conferències sobre violacions dels drets humans de les dones als instituts, o donació de llibres sobre violència masclista i sexual a les biblioteques municipals.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es treballa de manera continuada per promoure la convivència i la igualtat entre les persones com a valors fonamentals d’integració i cohesió social, independentment del gènere, el sexe o la creença. En especial, s’estan executant les accions recollides en el Pla d’Igualtat Municipal 2020-2025, en col·laboració amb les associacions i xarxes per a la igualtat del municipi (creació de punts lila, clàusules de gènere en els contractes, tallers de sensibilització als instituts, revisió dels protocols i ús de llenguatge no sexista, entre d’altres). A més, es desenvolupen accions de sensibilització en matèria LGTBIQ+ i polítiques contra l’homofòbia i la transfòbia, així com contra la violència masclista.

Per a més informació sobre les inscripcions a les activitats es pot escriure al correu electrònic igualtat@santperederibes.cat.