8M Dia de la dona

El patriarcat i la seva ideologia, el masclisme, continuen ben vius a la nostra societat. El gènere, juntament amb altres eixos d’opressió, és encara avui un element central de les estructures i les relacions socials, econòmiques i polítiques. A través de les relacions de poder de gènere, el patriarcat reprodueix quotidianament estereotips, rols socials i jerarquies d’estatus que coarten la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones.

Per això reivindiquem el 8M com un dia com un dia de reivindicació de la lluita per la nostra participació en la societat i pel nostre desenvolupament íntegre com a persones de plens drets.

 

Dins la celebració dels diferents actes del 8M d'enguany, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va presentar el cercador de dones en xarxa que neix amb l’objectiu de donar visibilitat al talent i l’expertesa femenina de les ciutadanes del municipi. El cercador és un espai perquè dones interactuïn amb altres dones i/o institucions i comparteixin la seva història per a empoderar professionalment i personalment a altres persones.

 

 

25N Dia internacional per l’eliminació de la violència vers la dona

El 25 de novembre es commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència vers la dona. La violència masclista és una greu vulneració dels drets de les dones i és un impediment perquè aquestes puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes lluitem activament per eliminar aquesta xacra de les nostra societat i amb motiu d'aquesta jornada, l’Ajuntament condemna les actituds o qualsevol altre acte violent vers les dones pel sols dret de ser-ho.

 

Enguany l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha organitzat per a la ciutadania diferents activitats al llarg del mes amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania en l’àmbit de les violències contra la dona. Totes les activitats són gratuïtes.

Com a activitats de sensibilització i formació oferim:

 

Documental EXIT: Un viaje desde el corazón de la trata de personas –amb col·loqui posterior. 

- Dia: 25 Novembre de 19h a 21h al Teatre La Bòbila, Carrer d’Hernán Cortés, 14 de Les Roquetes. Entrada gratuïta

EXIT és la història de tres dones que buscaven una sortida de l’extrema pobresa i es van trobar en el cor de la xarxa de tràfic de persones. És una història sobre el que significa ser víctima de tràfic, sobre el dany que causa i les dificultats extremes que enfronten aquelles dones que intenten sortir i recuperar la seva dignitat. EXIT no és un camí recte i moltes no arriben al final...

Reserva d’entrades al correu igualtat@santperederibes.cat. Amb el nom i nombre d’entrades.

 

Tallers d’autodefensa feminista emocional restaurativa a càrrec de Karin Konkle

La autodefensa feminista busca donar recursos físics i emocionals per afrontar les situacions diàries de violència masclista. En aquest taller, que consta de 10 sessions, abordem concretament el procés de recuperació i de restauració dels nostres drets essencials, per a reafirmar les nostres bases per a defensar-nos dins del sistema patriarcal que vivim. No només treballarem amb la reflexió de les nostres experiències traumàtiques en paraules, sinó que ens centrarem en el cos i les sensacions físiques relacionades amb aquestes experiències.

Tindrà lloc els dijous:

Centre Cívic El Local (Ribes) 17h-18.30h

17 i 24 novembre, 1, 15 i 22 desembre de 2022

12, 19 i 26 gener, 1 i 8 febrer de 2023

*Aquesta activitat disposarà de servei de canguratge per a aquelles persones que ho sol·licitin.

 

Centre Cívic l’Espai (Les Roquetes) 11.30h - 13h

17 i 24 novembre, 15 i 22 desembre de 2022

12, 19 i 26 gener, 1 i 8, 15 febrer de 2023

 

Inscripcions a: igualtat@santperederibes.cat [Nom complet, telèfon, nucli municipal, necessitats de canguratge (nombre d’infants i edat)].

 

Espectacle de titelles “Gènerics” a les Biblioteques municipals

Dia 18 de novembre a les 17.30h. a la Biblioteca  Josep Pla, Carrer d'Antoni Gaudí, 1, Les Roquetes.

Dia 30 de novembre a les 17.30h a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, Plaça Maria Mercè Marçal, 1 de Ribes.

L’espectacle de titelles “Genèrics” adreçat a públic entre els 3 i els 14 anys, inclou dos contes i música en directe:

  • “La Meitat d'en Jan" parla de la inclusió de l'infant, de l’acceptació i percepció, de l'assetjament físic o psicològic a què sotmeten, de forma continuada, a un alumne els seus companys i companyes.
  • "La Ventafocs que no volia menjar perdius" treballa la igualtat de gènere, trencant amb els estereotips dels contes clàssics, i la violència de gènere, el respecte de les persones a unes altres, l'alliberament sexista i com solucionar la problemàtica.

 

 

 

Exposició “En escena, mirades femenines sobre la representació de les sexualitats en la cultura audiovisual”.

Del 18 de novembre al 2 de desembre, de dimarts a divendres de 17h a 22h i dissabte matí i tarda. Al Centre Cívic El Local de Ribes.

Amb la col·laboració de l’Observatori de les dones als mitjans de comunicació.

 

 

Fora de programació, durant la setmana del 25 de novembre també s'oferirà un Trivial Lila amb la participació de l’Escola d’Adults i l’alumnat de PFI amb els objectius de fomentar una comunicació no violenta ni discriminatòria, oferir eines per a la reflexió igualitària i no discriminatòria i poder detectar casos de masclisme, abús de poder o desigualtat. També es farà donació a les biblioteques municipals de fons bibliogràfic en matèria de feminisme i violència masclista, així com donació de kits de jocs sobre igualtat a les escoles i instituts municipals. 

 

Treballem per una societat igualitària, justa i lliure de violències.