8M Dia de la dona

El patriarcat i la seva ideologia, el masclisme, continuen ben vius a la nostra societat. El gènere, juntament amb altres eixos d’opressió, és encara avui un element central de les estructures i les relacions socials, econòmiques i polítiques. A través de les relacions de poder de gènere, el patriarcat reprodueix quotidianament estereotips, rols socials i jerarquies d’estatus que coarten la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones.

Per això reivindiquem el 8M com un dia com un dia de reivindicació de la lluita per la nostra participació en la societat i pel nostre desenvolupament íntegre com a persones de plens drets.

 

Dins la celebració dels diferents actes del 8M d'enguany, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va presentar el cercador de dones en xarxa que neix amb l’objectiu de donar visibilitat al talent i l’expertesa femenina de les ciutadanes del municipi. El cercador és un espai perquè dones interactuïn amb altres dones i/o institucions i comparteixin la seva història per a empoderar professionalment i personalment a altres persones.

 

 

25N Dia internacional per l’eliminació de la violència vers la dona

El 25 de novembre es commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència vers la dona. La violència masclista és una greu vulneració dels drets de les dones i és un impediment perquè aquestes puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes lluitem activament per eliminar aquesta xacra de les nostra societat i amb motiu d'aquesta jornada, l’Ajuntament condemna les actituds o qualsevol altre acte violent vers les dones pel sols dret de ser-ho.