Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Medi Ambient

15/11/2023 11:19

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 18 al 26 de novembre) amb diferents activitats enguany relacionades amb el malbaratament alimentari. Durant aquesta campanya s’han organitzat activitats de sensibilització adreçades a diversos públics.

Del 14 al 24 de novembre es duran a terme uns tallers educatius a l’alumnat de primària i secundària d’alguns centres educatius del municipi. Aprendran què és i en què consisteix el malbaratament alimentari mitjançant les maletes pedagògiques “El menjar no es llença”. Aquests tallers seran impartits per l’empresa l’Espigoladors i el personal docent del centre educatiu.

També es realitzaran dos showcooking, a càrrec d’Espigoladors, als mercats ambulants del municipi, on es farà una demostració culinària amb receptes d’aprofitament, saludables i sostenibles. Tindran lloc el 22 de novembre, de 12h a 14h, al mercat ambulant de les Roquetes, i el 24 de novembre, també de 12h a 14h, al mercat ambulant de Ribes. No cal inscripció prèvia.

Aquesta campanya també pretén conscienciar la ciutadania sobre què es pot fer a les llars per evitar el malbaratament alimentari només canviant alguns hàbits i tenint en compte algunes pràctiques sostenibles, com optar pels productes de temporada i de proximitat, no rebutjar productes per la seva estètica, planificar els àpats i les compres o desar les sobres al congelador en tapers i ben etiquetades. Cal tenir en compte algunes de les dades més rellevants en aquest sentit: 90 kg d’aliments es llencen per persona i any a l’estat espanyol, segons Eurostat. Per això, l’ajuntament també inicia una campanya divulgativa per donar a conèixer algunes d’aquestes pràctiques i consells a través de les seves xarxes socials.