Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

07/12/2023 11:39

Un total de 13 persones han participat en la Jornada d’Apropament al Teixit Productiu, que va tenir lloc el passat mes de novembre, dins del marc del programa FRIDA de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Aquesta jornada, oberta a totes les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació de l’ajuntament, ha tingut com a objectiu destacar quins aspectes són importants alhora de presentar-se en un procés de selecció, tenint en compte què valoren les empreses i conèixer la realitat actual.

Així, la jornada ha comptat amb les ponències de Ricard Calonge de l’empresa Energie Fitness Valentí Village, nou centre d’esport i cura de la salut del complex Valentí Village, concretament, del sector d’atenció al client, i Meritxell Feliu de l’empresa Netsol, del sector de neteja tant de comunitats com d’empreses. Ambdós han explicat quins són els elements primordials a l’hora de decantar-se per un/a candidat/a o un altre en una entrevista de feina. Les empreses han encoratjat a les persones candidates a mostrar la seva millor versió i el que consideren realment important: l’actitud. Ambdues empreses són inclusives i  col·laboradores habitualment del Servei Local i han participat en les jornades de speed dating fent contractacions i també a través del programa Timol per a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

El projecte FRIDA, adreçat exclusivament a dones empadronades al municipi en risc d’exclusió social, promou la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral, tenint en compte que les dones acaben presentant taxes més elevades d’atur i desenvolupen feines més precàries. Per donar la millor resposta a les persones participants d’aquest programa, s’han dissenyat una sèrie d’accions específiques, especialitzades i integrals que ajuden a millorar el grau d’ocupabilitat d’aquestes dones. Accions d’orientació laboral, formació i apropament al teixit productiu, tot encaminat a aconseguir la màxima inserció laboral.