Biblioteques municipals

El municipi té dues biblioteques municipals integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals: la Biblioteca Josep Pla a les Roquetes i la Biblioteca Manuel de Pedrolo a Ribes.

 

Biblioteca Josep Pla

C. d'Antoni Gaudí, 1

08812 Les Roquetes - Sant Pere de Ribes

Tel. 938965725

b.st.pereribes.jp@diba.cat

http://bibliotecajoseppla.blogspot.com

Mostra mapa


Horari: 

  • de dilluns a divendres de 15.00 a 20.00h
  • dimecres, divendres i dissabte de 10 a 13.30h.

La Biblioteca Josep Pla es troba al cor del nucli de les Roquetes i forma part de l'edifici que dóna cabuda al Centre Cívic L'Espai. Es va inaugurar el 1993 i al 2008 es va ampliar. Posteriorment ha estat objecte d'una nova ampliació i reforma que es va inaugurar el 18 de febrer de 2022. 

La superfície actual és de 868m2. Disposa d'un espai específic per a joves, sala infantil, espai de formació, diverses vendes d'estudi i treballs individualitzats i una sala polivalent. També servei d'autopréstec al vestíbul i maquinària de gestió als punts de treball intern, tots equipats amb tecnologia RFID.

 

Biblioteca Manuel de Pedrolo

Pl. de la poeta Maria Mercè Marçal, 1

08810 Ribes - Sant Pere de Ribes          

Tel. 938964020

b.st.pereribes.mp@diba.cat

http://bibliotecamanueldepedrolo.blogspot.com

Mostra mapa

Horari: 
dilluns, dimecres i divendres de 15:00a 20:00h.
dimarts i dijous de 10 a 14 i de 15:00 a 20:00h.
dissabtes de 10 a 14h
del 15 de juny al 15 de setembre dimarts matí i dissabtes tancat


La Biblioteca Manuel de Pedrolo es va inaugurar a l'abril de 1999 i ocupa, amb un total de 1.100 m2 de superfície construïda, els baixos i part de la primera planta d'un edifici d'habitatges particulars. Disposa d'una sala polivalent de 92 m2 amb capacitat per a unes 70 cadires.

 

Serveis de les biblioteques

Les biblioteques de Sant Pere de Ribes disposen d'un fons documental ampli al servei de la ciutadania. Aquest fons està compost bàsicament per llibres per a adults i infants, cds de música, dvds, revistes i diaris. La major part són de lliure accés i les persones usuàries se'l poden endur en préstec amb el carnet de la biblioteca, que és gratuït.

Ofereixen també el servei d'Internet I+ , que a més d'Internet permet disposar d'eines d'ofimàtica. Aquest servei compta amb 7 punts de consulta a Ribes i 5 a les Roquetes. També compten amb accés a Internet a través de la xarxa wi-fi .

Serveis d'informació i consulta:

  • Informació del funcionament de la biblioteca i els seus serveis.
  • Assessorament sobre com i on trobar la informació que es necessita.
  • Orientació i ajuda sobre l'ús del catàleg i altres recursos d'informació, com ara internet.
  • Ajuda per buscar i obtenir els documents que no tenim (mitjançant el préstec interbibliotecari).

Serveis virtuals

Les bibliotques municipals tenen presència a Internet mitjançant els següents canals:

 

Activitats complementàries

Les biblioteques de Sant Pere de Ribes realitzen dos grans tipus d'activitats: activitats de foment a la lectura i activitats de formació d'usuaris.

Activitats de foment de la lectura

Per tal de dinamitzar les biblioteques del municipi i potenciar el seu ús es duen a terme un conjunt d'accions de foment i promoció de la lectura, dirigides a tot tipus de públic. Moltes d'aquestes activitats es realitzen conjuntament amb entitats locals. Les més destacades són hores del conte i tallers per a infants, i clubs de lectura i xerrades per a adults.

Activitats de formació d'usuaris

A les biblioteques de Sant Pere de Ribes, des del curs 2001-2002, existeix el Projecte Biblioteca-Escola (PBE) , un projecte de formació d'usuaris adreçat als alumnes de Cicle Mitjà d'Educació Primària (tercer i quart). També hi ha unes sessions de formació per als alumnes de Cicle Superior d'Educació Primària, cinquè i sisè, anomenades Bibliotecaris per un dia. Per últim s'ofereixen, a totes les classes, visites escolars a la biblioteca pública. També s'ofereixen les Maletes viatgeres, mitjançant els qual els alumnes de les escoles i llars d'infants de Ribes i Roquetes poden emportar-se a casa, durant una setmana, una maleta amb materials de la biblioteca pública, adreçats a tota la família. .