Empresa

Sant Pere de Ribes compta amb més de 500 empreses i més de 2.000 autònoms, concentrats majoritàriament en el sector serveis (gairebé un 79,81%), seguits pel sector construcció (12%) i la indústria (7,81%); i amb un petit percentatge d'activitat del sector agrícola (0,38%).

El terme municipal s'estructura en dos grans nuclis urbans, Ribes i les Roquetes, que aglutinen el major nombre d'establiments comercials i serveis, a més de diferents urbanitzacions on també s'hi pot trobar algun establiment comercial o restaurant. Cal destacar la Rambla del Garraf-Parc d'Oci, com un dels eixos principals de comunicació on s'hi pot trobar una oferta comercial i de serveis de més gran format i que funcionen de pol d'atracció comarcal.

D'altra banda, al municipi hi ha tres zones definides com a Polígons d'Activitat d'Econòmica (PAE). aquestes són:

  • Polígon Vilanoveta
  • Tecnològic Can Puig (per desenvolupar)
  • PAE Variant C-31.

El PAE Industrial Vilanoveta , actualment és el polígon amb més activitat, on es concentra un centenar d'empreses.

Accés al cercador dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) de la comarca del Garraf

Sant Pere de Ribes també compta amb un potent sector sociosanitari, liderat per una residència hospitalària que presta assistència sanitària i sociosanitària, i per un important centre d'atenció sociosanitària. Finalment, com a singularitat del municipi, hi ha un conjunt d'activitats ara cellers productors, com a turístics i altres vinculades al territori que es troben disperses pel terme municipal, fora de les concentracions urbanes i polígons, moltes d'elles a prop o. dins del Parc del Garraf.

 

SANT PERE DE RIBES, MUNICIPI COOPERATIU

Per acord de Ple, es va aprovar el 22 d'abril de 2014 l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes al Programa Municipi Cooperatiu que impulsa la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya amb l'objectiu de:

  1. Fomentar el cooperativisme i el model d'empresa cooperativa.
  2. Contribuir al creixement i consolidació de les cooperatives de treball del municipi.
  3. Sensibilitzar en cooperativisme a persones emprenedores amb una idea de negoci.
  4. Orientar a entitats en el procés de transformació a cooperativa de treball.
  5. Generar oportunitats de relació, cooperació i intercooperació entre els participants al programa.
  6. Contribuir a la divulgació de les activitats i els objectius del programa Municipi Cooperatiu.

 

Es convoca la quarta edició dels guardons “Empresa Origen Garraf”


L’objectiu d’aquests guardons és fer un reconeixement a les empreses més arrelades al territori i més implicades en la millora de l’ocupació, i en el desenvolupament econòmic de la comarca.

El Pacte per a l’Ocupació del Garraf i Node Garraf convoquen la quarta edició dels guardons “Empresa Origen Garraf”. Aquesta iniciativa sorgeix el 2019, com a mesura d’incentius a les empreses, per lluitar contra la precarietat laboral i per fomentar la millora de les condicions de les persones ocupades a la comarca.
Poden ser destinatàries d’aquests guardons les persones físiques i jurídiques, públiques i privades, que desenvolupin la seva activitat econòmica al Garraf, amb una antiguitat mínima de 5 anys, que no hagin rebut el mateix guardó en els darrers tres anys, que compleixin les obligacions tributàries davant l'administració pública, i que estiguin en possessió de tots els permisos i autoritzacions per exercir l’activitat.
La presentació de candidatures s’ha de realitzar a través d’aquest formulari en línia, el termini finalitza el 24 de novembre de 2023 a les 24 h. El jurat està constituït per representants d’entitats de l’àmbit socioeconòmic del Garraf, designades en virtut de la seva expertesa i coneixement. Les bases dels guardons es poden consultar al web del Consell Comarcal del Garraf.