T'ajudem a buscar feina

Curriculum Vitae                   

Què és un curriculum vitae?

Models de CV's

Plantilles de CV's

 

Carta de presentació                         

La carta de presentació és una salutació  inicial que acompanya el currículum vitae. L'objectiu de la carta de presentació és aconseguir interès de qui rep la teva candidatura i remarcar les dades més específiques del teu historial acadèmic i professional. D'aquesta manera, amb la carta de presentació procures mostrar el teu grau d'encaix per al lloc de treball al qual estàs enviant la carta.  És la primera impressió que oferim de nosaltres mateixos i per tant, és important cuidar els detalls de redacció i estil.

En aquesta carta mostrarem la capacitat de comunicació que tenim així com també mostrarem part de la nostra personalitat.

Models de cartes:

 

L'entrevista                           

Consells a tenir en compte:

No només és important el que diem en una entrevista de selecció, sinó que tant o més important és com ho diem.

L'entrevista és un pas més, i sovint l'últim i més important, dins un procés de selecció. És un diàleg amb preguntes i respostes sobre temes professionals, formatius i personals, en el qual tant la persona entrevistadora com l'entrevistada intenten resoldre els seus dubtes. Durant l'entrevista heu de tenir en compte les coses que es diuen verbalment sense oblidar els detalls que es transmeten amb l'actitud i la forma de comportar-vos. 

Per a què serveix l'entrevista?

-  Per aprofundir en la informació que ja es té de la persona candidata a través del seu currículum previ.

-  Per comprovar si l'estil personal de la persona candidata (actitud, motivacions, personalitat, habilitats, experiència, etc.) coincideix amb el que l'empresa espera.

-  Perquè l'entrevistador/a s'asseguri que la persona candidata és idònia per al lloc vacant.

-  Perquè la persona candidata valori si aquesta ocupació li convé i li interessa.

Per practicar:

http://serveiocupacio.gencat.cat/ca/cercar-feina/eines-i-recursos/lentrevista/

           

Proves psicotècniques                       

Què són les proves psicotècniques (test)?

L'objectiu dels tests és determinar els trets particulars d'un individu en base a una norma (població general). Els test psicomètrics avaluen el comportament general d'una persona, les seves aptituds fonamentals com poden ser les seves capacitats de raonament, de comunicació, de lideratge o d'intel·ligència emocional. Actualment, més de dos tercis d'empreses europees utilitzen tests d'avaluació en els seus processos de selecció: bé a la fase de preselecció (tests psicotècnics), o bé com a complement a la entrevista de selecció (test de personalitat, test de venda, test de management…).

Per practicar..                                    

http://www.psicoactiva.com/psicotecnicos.htm

http://www.psicotecnicostest.com/